Η νέα χρονιά είδε χιλιάδες Ιάπωνες να συγκεντρώνονται σε εμπορικά κέντρα και καταστήματα, μόνο που δεν έψαχναν κάποια από τις παραδοσιακές ευκαιρίες στις εκπτώσεις που αρχίζουν αυτήν την περίοδο στο Δυτικό κόσμο, αλλά αντίθετα στηνόντουσαν στην ουρά για να αποκτήσουν μία από της τυχερές σακούλες της Apple, ή αλλιώς Fukubukuro (στα ιαπωνικά), σε κάποιο από τα καταστήματά της.


Οι τσάντες είναι προ-σφραγισμένες και το περιεχόμενο της κάθε μιας διαφέρει, με τους «παίκτες» να περιμένουν να «κερδίσουν» αντικείμενα από μια μεγάλη ποικιλία πραγμάτων, με σημαντική έκπτωση, όμως δίχως να γνωρίζουν τι μπορεί να κρύβει η κάθε σακούλα. Τυπικά τα καλούδια που περιέχουν, αξίζουν μέχρι και 3 φορές την τιμή της σακούλας, εξηγεί ένα ιαπωνικό blog.

Όπως το site Penn Olson επισημαίνει, η «μυστική» αυτή γενναιοδωρία της Apple είναι εξαιρετικά δημοφιλής στην χώρα, ενώ η τιμή της κάθε σακούλας είναι κάπου στα 330 ευρώ. Οι φίλοι της Apple παρατάσσονται έξω από τα Apple Stores στο Τόκιο από τις πρώτες πρωινές ώρες με την ελπίδα να τους τύχει ένα iPhone 4S, ένα  MacBook Air, ή το νέο iPod.

Η Apple άρχισε να προσφέρει τις τυχερές σακούλες στην Ιαπωνία το 2004, και η πρώτη φορά είχε σημειώσει εξαιρετική επιτυχία, ενώ προσέφερε ασύρματο ποντίκι και πληκτρολόγιο, ένα Griffin iTalk και iTrip, φορητά ηχεία, προσαρμογέα Bluetooth και πολλά ακόμα. Εξαιτίας της μεγάλης ανταπόκρισης, η εταιρεία το υιοθέτησε ως παράδοση και έτσι κάθε φορά που ανοίγει κάποιο κατάστημα η εταιρεία προσφέρει τυχερές σακούλες στους πελάτες της.

Ενώ το περιεχόμενο κάθε τσάντας είναι καθαρά τυχαίο, υπήρξαν ορισμένοι πέρσι που αγόρασαν την τσάντα με 290 ευρώ και βρήκαν μέσα ένα iPad.
Οι πρωτοχρονιάτικες «τυχερές σακούλες» της Apple δέλεαρ για χιλιάδες Ιάπωνες
Οι πρωτοχρονιάτικες «τυχερές σακούλες» της Apple δέλεαρ για χιλιάδες Ιάπωνες
Οι πρωτοχρονιάτικες «τυχερές σακούλες» της Apple δέλεαρ για χιλιάδες Ιάπωνες


proho.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top