Ολοκληρώθηκε η τελική φάση της άσκησης Παρμενίων 2013 στη Λέσβο.
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στη Λέσβο η τελική φάση της στρατιωτικής διακλαδικής άσκησης «Παρμενίων 2013». Παρόντες στην τελική φάση της άσκησης, που έγινε το πρωί στο Καμένο Δάσος, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, η αναπληρωτής υπουργός Φώφη Γεννηματά, ο υφυπουργός Αθανάσιος Δαβάκης, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ και οι αρχηγοί των όπλων, αλλά και το σύνολο των εκπροσώπων της πολιτικής, αυτοδιοικητικής εκπροσώπησης της Λέσβου.

«Σκοπός μας δεν είναι να διεξάγουμε πόλεμο», είπε ο στρατιωτικός διοικητής Λέσβου υποστράτηγος Δημήτρης Μήττας, ενώ αντίστοιχη δήλωση έκανε αργότερα στο χαιρετισμό του και ο κ. Αβραμόπουλος, ο οποίος τόνισε επίσης πως βασική αποστολή των ενόπλων δυνάμεων είναι η διασφάλιση της ακεραιότητας της χώρας αλλά και η προστασία της δημοκρατίας. «Είμαστε μία φιλειρηνική χώρα και σήμερα θα θέλαμε να στείλουμε ένα τέτοιο μήνυμα σε όλους τους γείτονές μας, αλλά και να θυμίσουμε ότι είμαστε πάντοτε στη διάθεση της διεθνούς νομιμότητας για να υπηρετήσουμε τις ανώτερες και ευγενείς αρχές που στηρίζονται στο Διεθνές Δίκαιο» τόνισε ο υπουργός και συνέχισε: «Μεταφέρουμε αυτό το μήνυμα στην ελληνική κοινωνία, αλλά και σε όλους εκείνους που θεωρούν ότι η Ελλάδα γονάτισε. Η Ελλάδα παραμένει όρθια και ένα εκ των σημαντικότερων κομματιών του εθνικού μας συστήματος, είναι οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις».

«Η Πολιτεία και η ελληνική κοινωνία», υποστήριξε ο κ. Αβραμόπουλος, «ο ελληνικός λαός εκφράζουμε όλοι την ευγνωμοσύνη μας στους άντρες και τις γυναίκες των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, γιατί πράγματι επιτελούν το καθήκον τους με υψηλό αίσθημα εθνικής ευθύνης. Παρά το γεγονός, ότι έχουν υποστεί από τους πρώτους τις επιπτώσεις από τη πίεση της δημοσιονομικής συγκυρίας. Όπως είχα την ευκαιρία να πω χθες, και το επαναλαμβάνω σήμερα, εμείς θα σταθούμε κοντά τους. Και θέλω να πιστεύω σύντομα, σαν ξεπεράσουμε αυτή τη δύσκολη κατάσταση, θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε και πάλι απέναντι στις βασικές ανάγκες του έμψυχου δυναμικού των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, με πρώτο, εκείνο που έχει να κάνει με την αξιοπρέπεια των ιδίων και των οικογενειών τους».

Ο κ. Αβραμόπουλος είπε ακόμη πως «ο ελληνικός λαός μπορεί να αισθάνεται την ασφάλεια και τη σιγουριά που του εγγυώνται οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις». Έστειλε δε μήνυμα προς τις γειτονικές χώρες «να γνωρίζουν ότι η πολιτική μας είναι πολιτική καλής γειτονίας που αποδεικνύεται στην πράξη. Αυτό ωστόσο δεν ακυρώνει την ανώτερη ιερή υποχρέωσή μας να κρατήσουμε αυτόν τον τόπο περήφανο, όρθιο, ανεξάρτητο. Ο υπουργός κατέληξε τονίζοντας τα εξής: «Η πατρίδα είναι πάνω από οτιδήποτε, είναι ο χώρος που μας ενώνει, μας εμπνέει και αυτή τη στιγμή οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις στέλνουν αυτό το μήνυμα στην ελληνική κοινωνία, θυμίζοντας, ότι η βασική τους αποστολή είναι η διατήρηση και η διασφάλιση της ακεραιότητας της χώρας αλλά και η προστασία της ίδιας της δημοκρατίας».

newsbeast.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top