Λίγες ώρες μείνανε για το μεγάλο ντέρμπι της 10ης αγωνιστικής μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού. Όλα είναι έτοιμα...
και το Γ. Καραϊσκάκης θα φορέσει τα γιορτινά του στις 19:30 για να υποδεχτεί τους δύο "αιωνίους". Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα των ομάδων από το pamesports.gr

Ολυμπιακός
Τελικά οι φόβοι που γίνονταν όλο και εντονότεροι όσο περνούσαν οι μέρες επιβεβαιώθηκαν. Ο Αριέλ Ιμπαγάσα δεν κατάφερε να προπονηθεί κανονικά ούτε την Παρασκευή γεγονός που τον αφήνει εκτός ντέρμπι. Ο Αργεντινός αναμένεται να οδηγηθεί για μαγνητική τομογραφία, καθώς δεν ξεπέρασε τις ενοχλήσεις στον τετρακέφαλο.

Ο Βαλβέρδε είναι υποχρεωμένος να ψάξει για λύσεις εκ των έσω ενεργοποιώντας ουσιαστικά το δεύτερο πλάνο που είχε στο μυαλό του. Πρώτη επιλογή ο Γέστε. Μετά από 2,5 μήνες απραξίας καλείται να διαδραματίσει τον ρόλο του επιτελικού μέσου, για τον οποίο ουσιαστικά αποκτήθηκε. Πιθανότητες συγκεντρώνει και ο Φουστέρ για να αγωνιστεί στη θέση του Αργεντινού.
Η αποστολή που ανακοίνωσε ο Ερνέστο Βαλβέρδε: Κοστάνσο, Μέγερι, Τοροσίδης, Μανιάτης, Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Μαρκάνο, Χολέβας, Μοδέστο, Αμπντούν, Ορμπάιθ, Γέστε, Μακούν, Φουστέρ, Μόνχε, Τζιμπούρ, Πάντελιτς, Μιραλάς.
Παναθηναϊκός
Το δόγμα «ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει» αποδεικνύεται τελικά πολύ ισχυρό. Τόσο που οδηγεί τον Ζεσουάλδο Φερέιρα να παρατατάξει αύριο στο «Καραϊσκάκη» τους ίδιους 11 των προηγούμενων ντέρμπι με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ. Και βέβαια το ίδιο ισχύει και για τη φιλοσοφία.
Ο Φερέιρα έκανε δίτερμα αλλά φρόντισε να μην αποκαλύψει ούτε εκεί τις σκέψεις του για την ενδεκάδα, μια και ανακάτεψε τις ομάδες. Εκεί, όμως, που δόθηκε η απάντηση ήταν στην εξάσκηση των στημένων φάσεων. Εκεί που για πολλοστή φορά ο Πορτογάλος έδωσε έμφαση. Στο δίλημμα Μαρίνος ή Βύντρα, λοιπόν, η απάντηση είναι «Μαρίνος». Ο Φερέιρα προτιμά να μην χαλάσει την ομοιογένεια της ρολαρισμένης ομάδας του ακόμα και για έναν παίκτη (Βύντρα) ο οποίος είναι βασικό γρανάζι της μηχανής. Άλλωστε ο Πορτογάλος δεν συνηθίζει να χρησιμοποιεί στο αρχικό σχήμα παίκτες με μεγάλη απουσία από αγώνες. Επίσης για όσους είχαν ακόμη αμφιβολία τόσο ο Λέτο όσο και ο Καπίνο προπονήθηκαν κανονικά και θα παίξουν στο αυριανό ντέρμπι, παρότι ο νεαρός τερματοφύλακας έχει ακόμα ενοχλήσεις.
Με αυτά τα δεδομένα και εκτός απροόπτου στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι θα είναι οι Καπίνο, Μαρίνος, Μπουμσόνγκ, Σαριέγκι, Σπυρόπουλος, Σιμάο, Κατσουράνης, Ζέκα, Κουίνσι, Κλέιτον, Λέτο.
Ο Φερέιρα στη σύντομη ομιλία του πριν την έναρξη της προπόνησης έδωσε στους παίκτες του το στίγμα του για το ντέρμπι. «Εμείς πρέπει να μπούμε και να παίξουμε το παιχνίδι μας. Κλείστε τα αυτιά σας σε όσα ακούτε τόσες μέρες και όσα θα συμβαίνουν στις εξέδρες. Το σημαντικό είναι το μυαλό μας να μείνει συγκεντρωμένο στο στόχο μας. Ξεχάστε όλα τα υπόλοιπα», είπε ο Φερέιρα.
Από εκεί και πέρα εκτός αποστολής έμειναν οι Χριστοδουλόπουλος, Ρούντολφ, Τοτσέ, Κοτσόλης, Σεϊταρίδης, Μπιάρσμιρ, Ιωαννίδης, Νίνης. Για τον τελευταίο η μέρα ήταν σημαντική μια και για πρώτη φορά από τον τραυματισμό του ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα.
Οι 18 της αποστολής θα μπουν το απόγευμα στις 7.30 στην Παιανία όπου θα παραμείνουν έως την αυριανή αναχώρηση της ομάδας για το φαληρικό γήπεδο. Αύριο πρωί ο Φερέιρα έχει προγραμματίσει βίντεο με αγώνες του Ολυμπιακού, όπου θα κάνει τις επισημάνσεις του.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top