Αφού… γκρέμισε νωρίς το «τείχος» του Αναστόπουλου, ο Παναθηναϊκός της «γενιάς των Κ18»
κέρδισε με 3-1 τον ΟΦΗ και βρέθηκε ξανά μόνος πρώτος!

Νέο πρόσωπο ο Βύντρα

Η πετυχημένη συνταγή του τελευταίου διμήνου δεν άλλαξε ούτε απόψε στο ΟΑΚΑ, με τον Ζεσουάλδο Φερέιρα να κάνει μοναχά μία αλλαγή στην ενδεκάδα και αυτή αναγκαστική μετά τον τραυματισμό του Στέργου Μαρίνου. Την θέση του στο δεξί άκρο της άμυνας πήρε ο Λουκάς Βύντρα.
Κάτω από τα δοκάρια λοιπόν ήταν ο Καπίνος, αριστερό μπακ ο Σπυρόπουλος, δεξί ο Βύντρα και κεντρικό αμυντικό δίδυμο ο Σαριέγκι με τον Μπουμσόνγκ. Κατσουράνης και Σιμάο τα αμυντικά χαφ, δεξί «φτερό» ο Ζέκα, αριστερό ο Κουίνσι, ο Κλέιτον σε ελεύθερο ρόλο και στην κορυφή του 4-4-1-1 ο Λέτο.

Ο Ζέκα το… κλειδί του πούλμαν!

Από την στιγμή που ο Αναστόπουλος αποφάσισε να παρατάξει το… πούλμαν μπροστά από την εστία του Κάρολ και ο Παναθηναϊκός είχε σε πολύ κακό απόγευμα τους Κουίνσι, Λέτο και Κατσουράνη ήταν λογικό και επόμενο οι «πράσινοι» να τα βρουν σκούρα.

Ο ΟΦΗ ταμπουρώθηκε για τα καλά πίσω, με τριπλή ζώνη άμυνας και οι «πράσινοι» αν και είχαν συντριπτική κατοχή μπάλας δεν μπόρεσαν να βρουν διαδρόμους προς την αντίπαλη εστία, καθώς δεν είχαν καθόλου κίνηση ενώ έκαναν εύκολα το λάθος στο τελευταίο κομμάτι του γηπέδου.
Το καλό για την ομάδα του Φερέιρα ήταν πως στην μοναδική καλή ευκαιρία που… μύρισε γκολ, ο Ζέκα έβγαλε το… κλειδί και ξεκλείδωσε το πούλμαν των Κρητικών στο 14′, ανοίγοντας το σκορ. Ο Πορτογάλος βρήκε για δεύτερο σερί ματς δίχτυα και μαζί με τον Σιμάο ήταν ότι καλύτερο είχε να επιδείξει το «τριφύλλι» στο πρώτο μέρος.

Από την άλλη πλευρά, ο ΟΦΗ τα… γνωστά που αναφέραμε και πιο πάνω. Όλοι πίσω από την σέντρα και προσπάθεια για «χτύπημα» στην αντεπίθεση, κάτι που θα μπορούσε να είχε γίνει αν οι φιλοξενούμενοι δεν «πουλούσαν» τόσο εύκολα τις κόντρα επιθέσεις. Πάντως, θα μπορούσαν να ισοφαρίσουν αν ο Παπουλής στο 34′ δεν έστελνε την μπάλα άουτ από το ύψος του πέναλτι.

Τριάρα και ξανά κορυφή!

Με το… καλησπέρα της επανάληψης, ο Παναθηναϊκός έδειξε διατεθειμένος να καθαρίσει από νωρίς και να πει… καληνύχτα στον ΟΦΗ! Μόλις στο 47′ ο Κλέιτον διπλασίασε τα τέρματα του «τριφυλλιού» σαν σε προπόνηση μετά από κόρνερ του Λέτο αλλά οι φιλοξενούμενοι σε μία από τις λίγες στιγμές που δεν κλείστηκαν στο καβούκι τους, μείωσαν το σκορ. Ο Καπίνος ανέτρεψε τον Παπουλή και στο 58′ ο Κάλατζιτς δεν λάθεψε από τα έντεκα βήματα.

Οι «πράσινοι» παρουσίασαν νεκρό διάστημα μετά το γκολ των Κρητικών, δεν είχαν ηρεμία στο παιχνίδι τους και άμεσα ο Φερέιρα θέλησε να δώσει πνοή. Άλλαξε τον κουρασμένο Κλέιτον με τον Μαυρία, περνώντας τον μικρό αριστερά και τον Κουίνσι πίσω απο τον Λέτο. Και ο πιτσιρικάς τον δικαίωσε! Πήρε το πέναλτι από τον Γεωργίου, ο Λέτο… εκτέλεσε εύστοχα για το 3-1 και με το 11ο φετινό του τέρμα έβαλε τέλος στην σεμνή τελετή.

Ο Παναθηναϊκός έκανε συντήρηση δυνάμεων στο φινάλε, αν και θα μπορούσε τέταρτο γκολ με το τετ-α-τετ του Κουίνσι και επέστρεψε ξανά στην κορυφή της βαθμολογίας, στην οποία είχε επιστρέψει προσωρινά η ΑΕΚ που μετρούσε τρία ματς περισσότερα.

tsantiri.gr

1 σχόλια:

  1. Κοπέλια : με τον Ολυμπιακό φοράγατε στιβάνια και μαύρα πουκάμισα. Με τις βαζέλες φορέσατε ροζ κολάν και πασουμάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top