(20.30) ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΟΚ
ΓΗΠΕΔΟ: «Καραϊσκάκη»
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κουκουλάκης

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Η καλή εμφάνιση του Ολυμπιακού στο Λονδίνο με την Αρσεναλ στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ δεν συνοδεύτηκε με θετικό αποτέλεσμα. Οι «ερυθρόλευκοι» ηττήθηκαν με 2-1 από τους «κανονιέρηδες» πληρώνοντας επί της ουσίας τα πολλά αμυντικά λάθη του πρώτου 45λεπτου και δη του μπακ, Μαρκάνο που ήταν μέσα και στα δυο γκολ των Λονδρέζων. Οι παίκτες του Βαλβέρδε κοίταξαν στα μάτια την Αρσεναλ που προηγήθηκε με γκολ των Τσάμπερλεϊν (4') και Αντρέ Σάντος (20') και μετά το 2-1 του Φουστέρ στο 27' ήταν πολύ καλοί χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες με τους Τζιμπούρ, Μιραλάς, αλλά και τον Τοροσίδη, ο οποίος, μάλιστα, στο 65' είχε σουτ στο δοκάρι.
«Πνίξτε τον ΠΑΟΚ». Αυτό είναι το σύνθημα του Ερνέστο Βαλβέρδε, ο οποίος μίλησε στους παίκτες του και τους ζήτησε τη νίκη επί του δικέφαλου. Ο Ισπανός τεχνικός μιλώντας στους «ερυθρόλευκους», αφού τους συνεχάρη για την καλή τους απόδοση με την Αρσεναλ, τους ζήτησε οπωσδήποτε τη νίκη επί του ΠΑΟΚ. «Ξεχάστε την Αρσεναλ, τώρα θέλουμε μόνο νίκη με τον ΠΑΟΚ» ήταν το μήνυμα του Βαλβέρδε στους παίκτες και συνεχίζοντας επεσήμανε:«Κάναμε καλή εμφάνιση με την Αρσεναλ, θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει αποτέλεσμα, όμως δεν τα καταφέραμε. Δεν έφτανε η καλή εμφάνιση που κάναμε. Δείχνουμε πως από παιχνίδι σε παιχνίδι παίζουμε καλύτερα και αυτό θέλω να συνεχιστεί. Εχουμε μπροστά μας τον ΠΑΟΚ και σε αυτό το παιχνίδι δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα εκτός από τη νίκη».
Στα αγωνιστικά, τα πράγματα είναι λίγο-πολύ γνωστά για τον Ολυμπιακό. Ο Αβράαμ Παπαδόπουλος φαίνεται να ξεπερνά την ίωση που τον ταλαιπωρούσε και να τίθεται στη διάθεση του Βαλβέρδε, ο οποίος, όμως, δεν θα ΄χει στη διάθεση εκ νέου τον μπακ, Μανιάτη, αλλά και τον χαφ, Φετφατζίδη με τον Γέστε να μένει 40 μέρες εκτός δράσης. Οσο για τον Μιραλάς, ο Ισπανός τον υπολογίζει παρά τα όσα έγιναν στο Λονδίνο, από τη στιγμή που ο Βέλγος μετά τη μανούρα που έκανε, φρόντισε να ζητήσει συγνώμη από τον προπονητή του.

ΠΑΟΚ: Σε τροχιά πρόκρισης στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ παρέμεινε ο ΠΑΟΚ. Ο δικέφαλος απέσπασε ισοπαλία 2-2 στο Καζάν από τη Ρούμπιν σε ένα ματς, όπου παρουσιάστηκε αποτελεσματικότατος. Οι σημερινοί φιλοξενούμενοι δέχθηκαν ασφυκτική πίεση στην έναρξη του ματς και στο 22' στην πρώτη οργανωμένη του επίθεση πήρε προβάδισμα με τον Αθανασιάδη με το 1-0 να παραμένει έως τη λήξη του ματς. Στην επανάληψη οι Ρώσοι μπήκαν δυνατά, πίεσαν και στο 52' έφθασαν στην ισοφάριση με το γκολ αυτό να αποδιοργανώνει τον ΠΑΟΚ με αποτέλεσμα η Ρούμπιν στο 66' να φθάνει στην ανατροπή με τον Ντιαντιούν στο 66'. Ο δικέφαλος, όμως, δεν το έβαλε κάτω και στο 80' έφθασε στο τελικό 2-2 με τον Φωτάκη.
Σύνθημα νίκης στο Φάληρο έδωσε με δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης ο μπακ, Ετο. «Ο ΠΑΟΚ πρέπει να πάει για να κερδίσει τον Ολυμπιακό, αλλά αυτή τη νοοτροπία πρέπει να την έχει σε κάθε παιχνίδι. Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται παίκτες σαν τον Γκαρσία, τον Σαλπιγγίδη στο παιχνίδι», δήλωσε ο μπακ του δικέφαλου, ο οποίος εν συνεχεία παρουσιάστηκε κατηγορηματικός στο θέμα κόπωσης για την ομάδα του με δεδομένα τα συνεχόμενα ματς. «Είχαμε ένα δυνατό παιχνίδι μετά από ένα εξίσου δυνατό παιχνίδι με την ΑΕΚ, ενώ υπήρχε και ένα μεγάλο ταξίδι. Αυτή η κούραση μπορεί να πιστεύουν κάποιοι πως αποτελεί πλεονέκτημα για τον Ολυμπιακό, αλλά δεν είναι έτσι γιατί εμείς θα πάμε στην Αθήνα για να πάρουμε την νίκη», είπε χαρακτηριστικά ο αμυντικός των φιλοξενούμενων.
Με τον πρώην μπακ του Ολυμπιακού, Λεονάρντο κατεβαίνει στον Πειραιά για το ματς με τον Ολυμπιακό ο ΠΑΟΚ. Ο Λάζλο Μπόλονι ανακοίνωσε τους 19 παίκτες που θα ταξιδέψουν στον Πειραιά. Ανάμεσα σε αυτούς είναι και ο Λεονάρντο, ο οποίος συμπεριλήφθηκε στην αποστολή σε ένα ματς που θα βρει απέναντί του τούς πρώην συμπαίκτες του.Παράλληλα, ο Ρουμάνος προπονητής έχει στη διάθεσή του τον Πάμπλο Γκαρσία και τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη, οι οποίοι δεν ταξίδεψαν στο Καζάν προκειμένου να ξεκουραστούν και να εμφανιστούν πανέτοιμοι για το ντέρμπι.
Η αποστολή του ΠΑΟΚ, αποτελείται από τους εξής 19 παίκτες: Κρέσιτς, Χαλκιά, Αθανασιάδη, Γεωργιάδη, Μαλεζά, Μπαλάφα, Σαλπιγγίδη, Φωτάκη, Λίνο, Τσιρίλο, Έτο, Γκαρσία, Ίβιτς, Λαζάρ, Λεονάρντο, Ρομπέρ, Σπαντάτσιο, Σνάουτσνερ,. Βιεϊρίνια. Εκτός αποστολής έμειναν ο μπακ Τσουκαλάς και ο φορ, Παπάζογλου κατόπιν επιλογής του Ρουμάνου προπονητή, ο οποίος επίσης δεν μπορεί να υπολογίζει στον έμπειρο αμυντικό, Πάμπλο Κοντρέρας, αλλά και στον χαφ, Αρίας με δεδομένο πως αμφότεροι είναι τραυματίες.
Για περισσότερες αναλύσεις αγώνων, βαθμολογίες και φυσικά τις σημερινές προτάσεις μας, επισκεφθείτε το site.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top