Με γάμο γιόρτασε η γκέι κοινότητα στην Αμερική την ισχύ του νόμου... που επιτρέπει την αποδοχή των ομοφυλοφίλων στον στρατό χωρίς να χρειάζεται να κρύβουν τον σεξουαλικό προσανατολισμό τους.
Χωρίς να χάσει ούτε λεπτό ο πεζοναύτης Γκάρι Ρος παντρεύτηκε τον αγαπημένο του στην πολιτεία του Βέρμοντ λίγο μετά τα μεσάνυχτα της πρώτης μέρας της εφαρμογής του νέου νόμου, και μπήκε στην ιστορία των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων ως ο πρώτος γκέι πεζοναύτης που παντρεύτηκε.

«Ανέκαθεν ήθελα να αποκαλύψω τη σεξουαλική μου ταυτότητα, όμως ήμουν αναγκασμένος να λέω ψέματα στους συναδέλφους μου και ως εκ τούτου να μην μπορώ να αισθανθώ μέλος της οικογένειας του στρατού. Τώρα ξαναγεννήθηκα και θα ζήσω μια αληθινή ζωή. Στις γιορτές των Χριστουγέννων θα παρουσιαστώ με το πρόσωπο που αγαπώ χωρίς να φοβάμαι ότι θα χάσω τη θέση μου. Κι αυτό αποτελεί μεγάλη ανακούφιση για μένα» δήλωσε ο ευτυχής γαμπρός.

Η εφαρμογή του νέου νόμου, όμως, άνοιξε τον δρόμο για την ευτυχία και στην πεζοναύτη Σάρα Πέζατ. Υστερα από πολλά χρόνια που ήταν αναγκασμένη να προσποιείται ότι είναι στρέιτ, εφευρίσκοντας συντρόφους και λέγοντας στους συναδέλφους της ότι ζει μόνη, η αξιωματικός επιμελητείας στο Πεντάγωνο και απόφοιτος της Ναυτικής Ακαδημίας ετοιμάζεται να ανέβει με την αγαπημένη της τα σκαλιά της εκκλησίας τον άλλο μήνα φορώντας τη στολή της και κόβοντας τη γαμήλια τούρτα της με σπαθί.

«Προσπαθήστε να περάσετε μια μέρα στη δουλειά χωρίς να συζητήσετε τι κάνατε ή τι συζητήσατε στο σπίτι σας το προηγούμενο βράδυ με τον σύντροφό σας. Είναι πολύ δύσκολο» λέει η Πέζατ.

Η άρση της προηγούμενης νομοθεσίας, που επέτρεπε στους ομοφυλόφιλους να υπηρετούν υπό την προϋπόθεση να κρατούν μυστική τη σεξουαλική τους ταυτότητα, σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας εποχής στις Ενοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ.

Η προηγούμενη πολιτική του «μη ρωτάς, μη λες», όπως είχε ονομαστεί, είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τις θέσεις τους περισσότεροι από 14.500 αξιωματικοί του στρατού από το 1993 που τέθηκε σε ισχύ μέχρι την πρόσφατη κατάργησή της.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top