276. (21:45) Μπαρτσελόνα-Πόρτο

Γήπεδο: ‘’Λουί ΙΙ’’ του Μονακό
Διαιτητής: Μπιόρν Κουίπερς (Ολλανδία)

*Είναι ο τελικός του Σούπερ Καπ Ευρώπης, ανάμεσα στην κάτοχο του Champions League Μπαρτσελόνα και την κάτοχο του Europa League Πόρτο.
**Αυτή θα είναι η 8η συνάντηση των δύο ομάδων, για πρώτη φορά συναντώνται σε ουδέτερο γήπεδο. 4 νίκες έχει η Μπάρτσα, 3 η Πόρτο.

Μπαρτσελόνα: Συνεχίζει δυναμικά και φέτος η Μπαρτσελόνα, κατάφερε ήδη την πρώτη νίκη επί της μισητής Ρεάλ, κατακτώντας το Σούπερ Καπ, σε δύο αγώνες που δύσκολα θα ξεχαστούν. Μέσα στο 2011 έχει σαρώσει τα πάντα (έχασε μόνο το κύπελλο Ισπανίας από τη Ρεάλ στον τελικό) και θέλει να κατακτήσει και το ευρωπαϊκό σούπερ καπ. Ο εκπληκτικός Λιονέλ Μέσι βραβεύτηκε χθες ως καλύτερος παίκτης της σαιζόν και συνεχίζει ακάθεκτος. Η απεργία στην Ισπανία έληξε και η πρεμιέρα της Μπάρτσα στο πρωτάθλημα μεταφέρθηκε τη Δευτέρα, ελέω του σημερινού αγώνα. Εκτός των άλλων έμαθε και τους αντιπάλους της στους ομίλους του Champions League, που θα είναι η Μίλαν, η Μπάτε Μπορίσοφ και η πρωτάρα Βικτόρια Πλζεν.

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για την Πόρτο ο Πεπ Γκουαρδιόλα. «Οι τελικοί είναι ιδιαίτερα σημαντικοί όταν παίζεις με κλαμπ με μεγάλη ιστορία – Ήταν τιμή για μας να παίξουμε ενάντια στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και είναι τιμή να παίζουμε απέναντι σε μία από τις πιο δυνατές ομάδες στον κόσμο, όπως είναι τώρα η Πόρτο. Παίζουν πολύ καλό ποδόσφαιρο. Πιστεύω ότι θα είναι ένας εξαιρετικός τελικός, όπως ήταν ο τελικός του Champions League» δήλωσε ο Ισπανός τεχνικός.

Πρόβλημα της τελευταίας στιγμής προέκυψε στην Μπάρτσα, στην προπόνηση της Τρίτης τραυματίστηκε ο Ζεράρ Πικέ και αναμένεται να λείψει τις επόμενες τρεις εβδομάδες, χάνοντας φυσικά και τον σημερινό αγώνα. Έτοιμος να επιστρέψει ο αρχηγός Πουγιόλ.
Πιθανή Ενδεκάδα (4-3-3): Βαλντές - Αντριάνο, Αμπιντάλ, Μασεράνο, Ντάνι Άλβες - Μπούσκετς,Φάμπρεγκας, Τσάβι - Ινιέστα, Μέσι, Βίγια.

Πόρτο: Ζει το όνειρο της η Πόρτο, που πέρυσι πραγματοποίησε φανταστική σαιζόν και σάρωσε τα πάντα σε Πορτογαλία και Ευρώπη. Το νταμπλ εξελίχθηκε σε υπόθεση ρουτίνας για τους ‘’δράκους’’, ενώ και η κατάκτηση του Europa League έγινε ευκολότερη, όταν και βρήκε απέναντι την Μπράγκα. Στους προηγούμενους γύρους πάντως χρειάστηκε να παίξει εξαιρετικά και να αποκλείσει δυνατούς αντιπάλους, όπως ήταν η Βιγιαρεάλ στα ημιτελικά. Δυναμικά ξεκίνησε και τη νέα σαιζόν, κατακτώντας το Σούπερ Καπ στη χώρα της, απέναντι στη Γκιμαράες και κάνοντας το 2/2 στο πρωτάθλημα, απέναντι στην αντίπαλο της στο Σούπερ Καπ στην πρεμιέρα και την προηγούμενη αγωνιστική απέναντι στη Ζιλ Βιθέντε.

Για τον προπονητή της Πόρτο Περέιρα δεν αποτελεί πρωταρχικός στόχος το πώς θα κλείσει τον Μέσι, αλλά η ομαδικότητα. «Δεν μπορείς να σταματήσεις τον Μέσι με ιδιαίτερη τακτική. Τον σταματάς με δυνατή ομαδική προετοιμασία, παίζοντας συγκεντρωμένα στην άμυνα, καλύπτοντας ο ένας τον άλλον και κλείνοντας χώρους». Με τα καλύτερα λόγια μίλησε και για την Μπάρτσα. «Είναι η καλύτερη ομάδα που έχω δει στη ζωή μου. Παίζουν φανταστικά και έρχονται και αυτοί από μία εξαιρετική σαιζόν. Πάντως δεν είμαστε εδώ για να κάνουμε τον κομπάρσο. Ήρθαμε εδώ για να κερδίσουμε το παιχνίδι» δήλωσε ο Περέιρα.

Ο Φαλκάο αποτελεί πλέον παρελθόν και είναι ήδη κάτοικος Μαδρίτης. Το κενό του για την ομάδα μοιάζει δυσαναπλήρωτο, στο πρόσωπο του Στίβεν Ντεφούρ από τη Σταντάρ Λιέγης, έχρισε τον διάδοχο του η διοίκηση των ‘’δράκων’’. Μακροχρόνια απών είναι ο Εμίδιο Ράφαελ, ενώ και ο νεοαποκτηθείς Άλεξ Σάντρο γύρισε με τραυματισμό από τη συμμετοχή του στο U-20 με τη Βραζιλία.
Πιθανή Ενδεκάδα (4-3-3): Έλτον - Σαπουνάρου, Ρολάντο, Οταμέντι, Φουσίλε - Σόουζα, Γκουαρίν, Μουτίνιο - Κλέμπερ, Βαρέλα, Χουλκ.


http://www.betarades.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top