Ο άνθρωπος που μέχρι πριν από λίγο καιρό αποτελούσε μόνιμο αντάλλαγμα σε κάθε μεταγραφή της ΑΕΚ και τον οποίο ο Χιμένεθ μονίμως αδικεί, ο Λεονάρντο, όχι μόνο άλλαξε τη μορφή του παιχνιδιού, αλλά έδωσε και τη «χρυσή» πρόκριση (περίπου 4 εκατ. ευρώ θα μπουν στο ταμείο) στην Ενωση.


ΤΙΦΛΙΔΑ
Ο βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής ισοφάρισε την Ντιναμό Τιφλίδας, με εκτέλεση πέναλτι στο 112', σε 1-1 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.
Ο Μανόλο Χιμένεθ εξακολουθεί να αγνοεί τον Λεονάρντο όπως και στο πρώτο ματς, αλλά όταν αποφασίζει να τον χρησιμοποιήσει ο Βραζιλιάνος τού δίνει απαντήσεις.
Στο πρώτο μέρος η ΑΕΚ ήταν απούσα από το παιχνίδι. Στο 58'' μάλιστα τέσσερις αμυντικοί της κοιτούσαν τον Κοσκχάτζε να σουτάρει μέσα από την περιοχή και πλάγια και να ανοίγει το σκορ (1-0).
Στο δεύτερο μέρος ο Λεονάρντο έκανε γρήγορη την ομάδα του, της έδωσε πνοή. Στο τέλος (112') μάλιστα είχε την ψυχραιμία, ενώ πολλοί κρύβονταν και όταν η μπάλα ζύγιζε… 100 κιλά, να αναλάβει να εκτελέσει το πέναλτι που κέρδισε ο Γκούντγιονσεν σε ανατροπή του από τον Καγκουμπάβα (αποβλήθηκε ταυτόχρονα). Ο Βραζιλιάνος το εκτέλεσε και ισοφάρισε σε 1-1.
Το ματς θα μπορούσε να είχε τελειώσει για την ΑΕΚ στην κανονική διάρκεια, αλλά ο Γκούντγιονσεν στο 75' (από μαγική σέντρα του Λεονάρντο) έστειλε την μπάλα άουτ, ενώ στο 84' ο Χοσέ Κάρλος μόνος του με τον Λόρια έστειλε την μπάλα στο χέρι του.
Η ΑΕΚ οφείλει την πρόκρισή της σε τρεις ποδοσφαιριστές της. Εκτός φυσικά από τον Λεονάρντο, στον Γιάννη Αραμπατζή που την κράτησε στο ματς στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους (48') και στον Γκούντγιονσεν (ήταν πολύ καλός) που είδε τη φάση, έτρεξε και κέρδισε το πέναλτι και την αποβολή.
Η Ντιναμό Τιφλίδας δεν ήταν κάτι ιδιαίτερο. Παρότι κατάφερε να σημειώσει γκολ πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό, στη συνέχεια δεν υπήρχε στο γήπεδο, εκτός από μία φάση. Πάντως, κατά τη διάρκεια του αγώνα και στο τέλος προκλήθηκαν επεισόδια μεταξύ των ποδοσφαιριστών, των προπονητών, των ανθρώπων που κάθονται στον πάγκο και όλων των άλλων που βρίσκονταν εκεί.
Η ΑΕΚ επανέλαβε μια πρόκριση στην παράταση όπως την περίοδο 1976-77 όταν ο Τάσος είχε σκοράρει με πέναλτι στο 120' εναντίον της Δυναμό Μόσχας στη Ρωσία.
Καλή ήταν η διαιτησία του Ντάρκο Τσέφεριν από τη Σλοβενία.
Εδειξε κίτρινες κάρτες στους Κάρλος, Μάκο, Αλβάρο, Κάλα, Γκαγκουτάβα, Καράμπελα, Γκούντγιονσεν.
ΝΤΙΝΑΜΟ ΤΙΦΛΙΔΑΣ: Λόρια, Τομασβίλι, Γιάγκουε, Κοσκχάτζε (79' Ζικάουρι), Σίσκο (105' Καχελισβίλι), Οντικάτζε, Ρομπερτίνιο (74' Κότο), Αλβάρο, Ρεκχιασβίλι, Καγκουμπάβα, Κβεκβεσκίρι.
ΑΕΚ: Κωνσταντόπουλος (36' Αραμπατζής), Γεωργέας, Κάλα, Μανωλάς, Καράμπελας, Γκέντσογλου, Μάκος, Χοσέ Κάρλος (106' Καφές), Λυμπερόπουλος (63' Λεονάρντο), Γκούντγιονσεν, Λαγός.
Ο ΧΙΜΕΝΕΘ
Ο Μανόλο Χιμένεθ δήλωσε: «Η δυσκολία να προκριθούμε οφείλεται στο ότι παίζαμε με μια πολύ καλή ομάδα. Δεν παίζαμε μόνοι μας. Η διαφορά πρώτου και δευτέρου ημιχρόνου είχε να κάνει με τη μεγάλη αδράνεια στο πρώτο γκολ. Μας πάγωσε και σε ένα δύσκολο γήπεδο οι γραμμές μας ήταν πολύ ανοιχτές. Μιλώντας με τους παίκτες μου στο ημίχρονο και λέγοντάς μου την άποψή τους, ήταν δύσκολο και να πρεσάρουν. Αποφασίσαμε να κλείσουμε τις γραμμές και να παίξουμε αντεπιθέσεις».
Ο Ισπανός πάντως έπλεξε το εγκώμιο του Λεονάρντο αλλά και του Γιάννη Αραμπατζή.
Ο ΓΚΑΡΣΙΑ
Ο Αλεξ Γκαρσία τόνισε: «Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν καλοί, μπήκαμε δυνατά και σκοράραμε. Είχαμε ευκαιρία και για δεύτερο γκολ. Πρέπει να πω ένα "ευχαριστώ" στους παίκτες μου για την απόδοσή τους. Χάσαμε την πρόκριση, αλλά τα πήγαμε εξαιρετικά απόψε. Το δεύτερο ημίχρονο ήταν καλύτερο για την ΑΕΚ. Αλλαξε τακτική, έπαιξε καλύτερα και μας ανάγκασε σε λάθη».
n Στην Αθήνα βρίσκεται από χθες το βράδυ ο Φαμπιάν Βάργκας για να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και αν όλα είναι καλά, να υπογράψει συμβόλαιο με την ΑΕΚ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top