Άγριο, πρωτόγνωρο, ωμό, ακατέργαστο rock, από τον Nick Cave και την παλιοπαρέα του από τους Bad Seeds (Warren Ellis, Martyn Casey, Jim Sclavunos), την Τρίτη 5 Ιουλίου στη Μονή Λαζαριστών και την Τετάρτη 6 Ιουλίου στο TerraVibe Park. Τους Callas επέλεξαν οι ίδιοι οι Grinderman, για να ανοίξουν τη συναυλία τους στο TerraVibe Park!

Η παρέα δημιούργησε τους Grinderman για να δραπετεύσει από τα "δεσμά" των Bad Seeds, ενώ ο ήχος τους ακούγεται περισσότερο σαν συνέχεια της post- punk περιόδου των Birthday Party.

Κυκλοφόρησαν το 2007 το πρώτο τους album με τίτλο το όνομα τους και το 2010 το δεύτερο studio album τους Grinderman 2.Το ντεμπούτο album καθόρισε το μουσικό μονοπάτι πάνω στο οποίο θα βαδίσει το συγκρότημα, απαρνούμενο κάθε "συγγενική σχέση" με το έτερο project των Nick Cave & The Bad Seeds. Το Grinderman 2 αποτελεί τη φυσική συνέχεια του προκατόχου του με τη δομή του να είναι πιο χαλαρή και την εμβέλεια του πιο εκτεταμένη.



Το 2009 ήταν μια εξαιρετικά πολυάσχολη χρονιά για όλα τα μέλη των Grinderman γεγονός που καθυστέρησε την υλοποίηση του Grinderman 2 κατά αρκετούς μήνες .

Η αρχική διαδικασία της ηχογράφησης, του αυτοσχεδιασμού, και της προσπάθειας να γίνουν όλα με τη μία, ήταν ακριβώς η ίδια με αυτήν του πρώτου δίσκου. Πάνω από είκοσι ώρες ακατέργαστα αυθόρμητης μουσικής καταγράφηκε στην αρχική πενθήμερη περίοδο εγγραφής των τραγουδιών. Οι Grinderman φίλτραραν τα αποτελέσματα, τα ξεκαθάρισαν μέσω των demo και τα ενσάρκωσαν σε τραγούδια.



Όταν όλα τα στάδια προετοιμασίας είχαν πια ολοκληρωθεί, οι ηχογραφήσεις και η παραγωγή των τραγουδιών ξεκίνησαν. Τότε ήρθε η ώρα για τον παραγωγό των Grinderman, Nick Launay που με άπειρη υπομονή και ενθουσιασμό μας παρέδωσε ένα "ανήσυχα φιλόδοξο" δημιούργημα.



Τα τραγούδια του Grinderman 2 είναι διαποτισμένα από μια ατμοσφαιρική και υπερφυσική άκαμπτη μοχθηρία. Με συνοπτική και ονειροπόλα αφήγηση – που διακόπτεται από άγρια χτυπήματα και ουρλιαχτά- το Grinderman 2 είναι ένα album με ιδέα που ψάχνει μια ιδέα.


Οι τελευταίοι μήνες βρήκαν τους Callas να βγάζουν το νέο τους άλμπουμ, “Objekt”, μόνο σε βινύλιο και με συλλεκτικά χειροποίητα εξώφυλλα, να ταξιδεύουν σε όλη την Ελλάδα με το Velvet Bus, να παίζουν με τους Last Drive στο Gagarin, να συμμετέχουν στην έκθεση Ντέρτι Humanism που επιμελείται η Νάντια Αργυροπούλου στη Faggionato gallery στο Λονδίνο, όπου και παρουσιάζουν παλιά και καινούργια τους artworks, να έχουν δημοσιεύσεις σε έντυπα όπως Guardian, Independent και Financial Times, να παίζουν στο διάσημο Favela Chic του ανατολικού Λονδίνου, να κάνουν live στον Resonance-fm (uk) και να παίζουν στο Artrocker magazine του Λονδίνου, να βγάζουν split flexi (!!!) single με τους Victorian English Gentlemens Club (UK) και να δέχονται, αμέσως μετά το live τους στο Artrocker magazine, την πρόσκληση του Jim Sclavunos που τους είδε ζωντανά, να ανοίξουν το live των Grinderman στην Αθήνα!

Οι Callas έχουν εμφανιστεί και έχουν παρουσιάσει δουλειά τους μεταξύ άλλων στα Great Escape Festival (Brighton, UK), Indietracks Festival (Derby, UK), Yinka Shonibare Project Space (London, UK), Artrocker magazine (London, UK), Club Fandago @ The Monarch (London, UK), The Barfly (London), Sala Apolo (Barcelona), Taktfrei Festival (Berlin), Athens Biennial, AMP gallery, The Breeder gallery, DESTE foundation.


ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ

TICKET HOUSE

Αθήνα
Πανεπιστημίου 42 (εντός της στοάς), Τηλ.: 210 3608 366

Θεσσαλονίκη
Μητροπόλεως 102, Τηλ.: 2310 264 880

Online Sales ή αγορές με πιστωτική κάρτα, 24 ώρες/ωρο:
www.ticketpro.gr | www.tickethouse.gr



http://www.monopoli.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top