Ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα, η συνέντευξη Τύπου του τελικού, με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς να τονίζει χαρακτηριστικά πως οι παίχτες του έφτασαν ως τον τελικό και αυτοί είναι που θα κατακτήσουν τον τίτλο, τη στιγμή που ο Κώστας Τσαρτσαρής παραδέχτηκε πως αυτός και οι συμπαίχτες του πρέπει να βελτιωθούν. Την ίδια ώρα ο Ντέιβιντ Μπλατ σχολίασε πως δεν πρόκειται να φτάσει τους τίτλους του Ομπράντοβιτς, ενώ αναφέρθηκε και στο αυριανό εθνικό πένθος του Ισραήλ και το ενδεχόμενο να συμπέσει με το παιχνίδι, αν αυτό οδηγηθεί στην παράταση...

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς και ο Κώστας Τσαρτσαρής από το «στρατόπεδο» του Παναθηναϊκού και ο Ντέιβιντ Μπλατ με τον Τσακ Έιντσον από αυτό της Μακάμπι, βρέθηκαν σήμερα στο Παλαού Σαν Τζόρντι και παρέθεσαν την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου, ενόψει του αυριανού τελικού της Ευρωλίγκα (17:30)...

Αναλύτικά οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών του αυριανού τελικού:

Ομπράνοτβιτς: «Χάρη στους παίχτες μου είμαστε εδώ».

«Εκ μέρους όλων των μελών του Παναθηναϊκού, είμαστε χαρούμενοι για την ευκαιρία για ακόμη έναν τελικό. Είναι μεγάλη ικανοποίηση με όσα συνέβησαν όλη τη χρονιά. Χάρη στους παίκτες μου είμαστε εδώ.
Η Μακάμπι έχει ποιότητα. Έχει περιφερειακό παιχνίδι, μπορεί κοντά στο καλάθι, παίζει καλή άμυνα. Δεν πρέπει να επαναλάβουμε τα χθεσινά λάθη».

Ο έμπειρος τεχνικός, σχολίασε ακόμα και το πώς περιμένει τον τελικό, αλλά και τη χθεσινή απόδοση του Διαμαντίδη: «Ίσως θα πρέπει να ζητήσω "συγγνώμη" εκ μέρους του Διαμαντίδη επειδή δεν έπαιξε καλά. Αύριο θα βάλει 30 πόντους, 15 ασίστ και 10 ριμπάουντ. Ο Διαμαντίδης κάνει πάντα το καλύτερο για την ομάδα. Στα κρίσιμα ξέρει τι να κάνει τη μπάλα. Είναι αδύνατον να παίζεις στο Final Four και να είσαι πάντα καλός. Όλοι μιλούν για τον τελικό του 2007 με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, αλλά δεν είναι έτσι».

Ο «Ζοτς» ρωτήθηκε και για τον τελικό εναντίον της Μακάμπι το 2001 και είπε: «Τον θυμάμαι. Η Μακάμπι είχε παίξει καλά. Άξιζε να νικήσει. Πρέπει, όμως, να θυμάστε κι άλλα παιχνίδια. Τον τελικό του 2000, τους ημιτελικούς του 2002 και 2005».

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, πρόσθεσε: «Στην αρχή της χρονιάς η προπόνηση ήταν για να φτάσουμε στα playoffs. Είναι αστείο (γέλια). Παίξαμε πολύ καλά παιχνίδια στα playoffs. Όλοι έλεγαν πως η Μπαρτσελόνα ήταν το φαβορί κι είχαν δίκιο. Αλλά εμείς προσπαθήσαμε να δουλέψουμε με τους παίκτες για το πώς την κερδίζαμε. Είμαστε εδώ τώρα κι είμαστε χαρούμενοι. Στόχος μας ήταν να πάρουμε τον τίτλο, όχι να περάσουμε τη Μπαρτσελόνα. Θα δούμε τι θα γίνει».

Για την απόδοση του Καλάθη: «Μιλήσαμε μαζί του για το τι θέλουμε απ' αυτόν. Ελπίζω αύριο να παίξει καλά. Χθες έπαιξε καλά, ελπίζω αύριο ακόμη καλύτερα».

Για την εμπιστοσύνη από τους αδερφούς Γιαννακόπουλους: «Όλος ο κόσμος αναγνωρίζει πόσο δύσκολη είναι η δουλειά, αλλά και πόσο μας αρέσει. Να δουλεύουμε, δηλαδή, για τον Παναθηναϊκό. Έχουμε παίξει 24 τελικούς κι έχουμε πάρει τους 20. Είναι δύσκολο να πεις κάτι εναντίον της ομάδος. Την πρώτη χρονιά μου, το 1999, πήραμε το τρόπαιο και κανείς δε μπορεί να γκρινιάξει. Η οικογένεια Γιαννακόπουλου με εμπιστεύεται».

Για το Σχορτσιανίτη: «Πρώτη διαφορά του Σχορτσιανίτη σε σχέση με πέρσι είναι πως δεν παίζει στα κόκκινα (γέλια). Παίζει στα κίτρινα. Είναι μία καλή ερώτηση για τους παίκτες. Τον ξέρουμε καλά, έχουμε παίξει αντίπαλοι πολλές φορές. Θα επαναλάβουμε πράγματα που κάναμε και τα προηγούμενα χρόνια».

Για το πως αισθάνεται για τα 13 final4 που έχει πάρει μέρος, ως προπονητής αλλά και παίχτης: «Αισθάνομαι καλά (γέλια). Διασκεδάζω τα πάντα κάθε ημέρα, σε κάθε προπόνηση. Είναι κάτι που μου αρέσει πολύ».

Τσαρτσαρής: «Να ξεπεράσουμε τον κακό μας ευατό».

Τους παίχτες του Παναθηναϊκού εκπροσώπησε ο Κώστας Τσαρτσαρής: «Παίζουμε με μία σπουδαία ομάδα. Δεν πρέπει να κάνουμε τα ίδια λάθη. Υπάρχουν πράγματα που μπορούμε να βελτιώσουμε. Πρέπει να ξεπεράσουμε τον κακό εαυτό μας και να πάρουμε τον τίτλο».

Για τη δήλωση του Σχορτσιανίτη, δηλαδή ότι αισθάνεται περίεργα που στη μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του θα βρεθεί αντιμέτωπος με ελληνική ομάδα, ο έμπειρος φόργουορντ τόνισε: «Λογικό να σκέφτεται έτσι, γιατί όλοι θέλουν να γίνουν πρωταθλητές. Είμαστε εδώ για να το πάρουμε. Γι' αυτό είμαστε εδώ. Δε θα αφήσουμε τον Σοφοκλή και τους άλλους να πάρουν τον τίτλο».

Μπλατ: «Ο Ζοτς έχει πάρει πολλούς τίτλους, εγώ δε μπορώ να τον ξεπεράσω».

Ο προπονητής της Μακάμπι, Ντέιβιντ Μπλατ, μίλησε για...
Για τον αυριανό τελικό: «Κι οι δύο ομάδες είναι χαρούμενες που είναι εδώ. Ο τελικός είναι κεφάλαιο άλλης μίας αντιπαλότητας των δύο. Περιμένω αύριο να γίνει ένας καλός τελικός. Ο Παναθηναϊκός έχει μεγάλη εμπειρία, έχει σπουδαίο προπονητή, έχει ποιότητα. Αυτά τα χαρακτηριστικά τον έφτασαν μέχρι εδώ. Μπορεί να μην είμαστε καιρό μαζί όπως ο αντίπαλός μας. Είχαμε δυσκολίες, χάσαμε με τραυματισμό στο γόνατο έναν παίκτη μας (σ.σ. Πέρκινς), αλλά επιβιώσαμε. Οι παίκτες μου αξίζουν τα καλύτερα λόγια για τη θέλησή τους, για να αποδεχθούν το παιχνίδι που ήθελα να παίξουν. Περιμένω ο κόσμος να δει ένα πολύ καλό παιχνίδι και να το ευχαριστηθούμε όλοι μας».
Για τις ομοιότητες και διαφορές των δύο ομάδων«Υπάρχει διαφορά στην εμπειρία. Ιστορικά δεν υπάρχει γιατί αμφότερες οι ομάδες είναι συνεπείς τα τελευταία χρόνια. Ήμασταν πολύ καλοί όλη τη χρονιά. Δεν μπορούμε ξαφνικά να ανακαλύψουμε τον τροχό».
Για το πώς παίζουν οι δύο ομάδες«O Παναθηναϊκός στη διάρκεια των χρόνων είχε πολλές επιτυχίες. Έκανε πολλά για να φτάσει εκεί. Αυτό που έχει σημασία είναι η συνέχεια. Ο κόουτς Ομπράντοβιτς είναι ο κορυφαίος, χωρίς αμφιβολία. Δεν είναι τι μπάσκετ παίζει, αλλά αν παίζει σωστά αυτό που θέλει. Εγώ θέλω να νικάω, αλλά αγαπώ το παιχνίδι όταν παίζεται σωστά. Αυτή είναι η χάρη του Παναθηναϊκού. Φέτος βλέπω πολλά κοινά στις δύο ομάδες. Οι προπονητές δίνουν σημασία στο τι γίνεται σωστά. Αύριο θα μετρήσει ποιος θα παίξει πιο σωστά».
Για τις συμβουλές που παίρνει πριν από μεγάλα ματς από τον γιο του«Δεν μου έχει πει τίποτα ακόμα για τον Παναθηναϊκό. Όταν μεγαλώσει, πάντως, θα τον στείλω στον Ζέλικο».
Για το ενδεχόμενο παράτασης (σ.σ. με τη δύση του ήλιου αρχίζει ημέρα πένθους στο Ισραήλ)«Όταν έρθει η ώρα να παίξουμε παράταση, θα πάρω μία δύσκολη απόφαση».
Για τη μάχη των πάγκων«Είπα και πριν ότι η σπουδαιότητα των προπονητών δε βασίζεται σε κάτι συγκεκριμένο. Το σημαντικό είναι πώς παίζουν κι αν το κάνουν σωστά. Ήταν καλύτερος παίκτης από εμένα. Είναι μάχη των παικτών. Το θέμα είναι να φέρω την ομάδα σε ένα σημείο που να μπορεί, όπως χθες, να μιλήσει άλλη μία μεγάλη ομάδα. Ο "Ζοτς" έχει πάρει πολλούς τίτλους, εγώ δεν μπορώ να τον ξεπεράσω».
Έιντσον: «Παίζουμε με τον Παναθηναϊκό και για να κατακτήσεις τον τίτλο πρέπει να κερδίσεις τον καλύτερο».
Για τον αυριανό τελικό«Θέλω να πω ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όλους όσους βοήθησαν να είμαστε εδώ. Όλοι μιλούν στη Μακάμπι για Final Four και τελικούς. Παίζουμε με τον Παναθηναϊκό και για να κατακτήσεις τον τίτλο πρέπει να νικήσεις τον καλύτερο».
Για την αντίδραση της ομάδας, μετά τον τραυματισμό του Πέρκινς«Ομάδα που χάνει τον δεύτερο καλύτερο παίκτη της πρέπει να συνεχίσει να είναι ομάδα. Χάσαμε τον Ντορόν "πονάει" μέσα κι έξω από το παρκέ. Θέλουμε να νικήσουμε για τον Ντορόν και για τον κόσμο μας».
Για το πώς από ατομιστής, έγινε ομαδικός παίκτης«Ο πατέρας μου με κλωτσούσε στον πισινό μου, όταν σούταρα πολύ. Η δουλειά μου στο παρκέ πρέπει να ισορροπεί. Πρέπει να πασάρω πολύ και να μη παίρνω βεβιασμένες προσπάθειες».


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top