Αποζημίωση για τον Μετροπόντικα
229.000 καλείται να πληρώσει η κατασκευάστρια εταιρία σε ιδιοκτήτρια πολυκατοικίας...


Με οκτώ χρόνια καθυστέρηση ήρθε η δικαίωση από τη δικαιοσύνη για την ιδιοκτήτρια διαμερίσματος σε πολυκατοικία που προκάλεσε ζημιές ο Μετροπόντικας.

Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών της επιδίκασε αποζημίωση 229.000 ευρώ, καθώς έκρινε ότι η κατασκευάστρια Κοινοπραξία έδειξε βαριά αμέλεια ως προς τις τεχνικές μεθόδους που επέλεξε να ακολουθήσει, με αποτέλεσμα η πολυκατοικία που έμενε η ενάγουσα να υποστεί σοβαρότατες ζημιές κατά τη διάρκεια των εργασιών για τη διάνοιξη της σήραγγας στους σταθμούς του Μετρό στον Άγιο Ιωάννη και τη Δάφνη.

Η εν λόγω ιδιοκτήτρια είναι η μοναδική που επέλεξε να διεκδικήσει δικαστικά τις αξιώσεις της, μέσω των πληρεξούσιων δικηγόρων της κ.κ. Κυρ. Μακαρώνα και Αγγελικής Αντωνέα, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους συνιδιοκτήτες της πολυκατοικίας, οι οποίοι ήρθαν σε εξωδικαστικό συμβιβασμό με τις ασφαλιστικές εταιρείες, καθώς από τον Μάρτιο του 1999 η πολυκατοικία παραμένει ακατοίκητη.

Οι δικαστές στηρίζουν την απόφασή τους στο γεγονός ότι οι υπεύθυνοι της Κοινοπραξίας για τη διέλευση του Μετροπόντικα από το συγκεκριμένο σημείο ακολούθησαν επισφαλέστερη και λιγότερο δαπανηρή τεχνική μέθοδο, σε αντίθεση με όσα είχαν εφαρμόσει για τη διάνοιξη της σήραγγας Μοναστηράκι-Σύνταγμα, όπου υπήρχε κίνδυνος για εμπορικά καταστήματα και ιστορικά κτίρια.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top