Σκοπός της Γενικής Απογραφής που ξεκινάει στις 10 Μαΐου είναι να συγκεντρωθούν δημογραφικά, οικονομικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά του πληθυσμού της χώρας, τα οποία είναι απαραίτητα για το σχεδιασμό της οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής του κράτους. Τα στοιχεία που θα συλλεχθούν είναι απολύτως εμπιστευτικά και κατά τη Γενική Απογραφή δε θα ζητηθεί κανένα έγγραφο από κανέναν.
Η συμμετοχή στη Γενική Απογραφή είναι υποχρεωτική και για το λόγο αυτό εάν οι κάτοικοι δεν είναι παρόντες κατά την πρώτη επίσκεψη του απογραφέα, προβλέπεται νέα επίσκεψη κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης.
Το μόνο που θα χρειαστεί να κάνουν οι πολίτες είναι να απαντήσουν σε απλές ερωτήσεις για την κατοικία τους, τα άτομα που μένουν σε αυτήν, την ηλικία, το επάγγελμα, το επίπεδο εκπαίδευσής τους και την κατάσταση απασχόλησής τους.
Η όλη διάρκεια της συνέντευξης δεν θα ξεπερνά τα 20-25 λεπτά για ένα μέσο νοικοκυριό. Η Ελληνική Στατιστική Αρχή έχει φροντίσει να υπάρχουν διαθέσιμοι διερμηνείς καθώς επίσης και ερωτηματολόγια της Απογραφής μεταφρασμένα σε πολλές γλώσσες, για τους κατοίκους της χώρας που δεν μιλούν καλά την ελληνική γλώσσα.
Στο πλαίσιο της Γενικής Απογραφής οι επιλεγμένοι από την ΕΛΣΤΑΤ συνεργάτες θα επισκέπτονται τους κατοίκους φορώντας κονκάρδα με το ειδικό σήμα της Αρχής και το όνομά τους, καθώς και το όνομα και τηλέφωνο του επόπτη τους. Για τις ανάγκες της Γενικής Απογραφής θα εργαστούν περίπου 55.000 Απογραφείς και 13.000 Τομεάρχες.
Σε περίπτωση αμφιβολίας οι απογραφόμενοι θα μπορούν να τηλεφωνούν στον επόπτη ή στον αριθμό της κεντρικής υπηρεσίας της ΕΛΣΤΑΤ (213 135 2138-2140) και να εξακριβώνουν την ταυτότητα του απογραφέα τους.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!