http://www.queen.gr/media/k2/items/cache/431fb0b467e59cfd4777f0dd38c5bdad_M.jpg?t=1303887365
Υπάρχει μία ιδεώδης, σταθερή συχνότητα σεξουαλικών επαφών; Πώς ακριβώς καθορίζεται αυτό;



Πόσο συχνά πρέπει ένα ζευγάρι να κάνει σεξ; Ποια θεωρείται μια ιδανική συχνότητα σεξουαλικών επαφών;
Αυτά είναι μερικά από τα συνηθισμένα ερωτήματα που απασχολούν τα ζευγάρια. Κατά καιρούς, βγαίνουν διάφορες έρευνες που αναφέρουν διάφορα αποτελέσματα σε σχέση με την συχνότητα των σεξουαλικών επαφών των ανθρώπων ανά τον κόσμο. Πολλοί πέφτουν στην παγίδα να θεωρούν τα αποτελέσματα αυτά σαν ένα οδηγό για το πόσο συχνά «πρέπει» να κάνουν σεξ. Το πόσο αξιόπιστες είναι όμως αυτές οι μελέτες είναι μια άλλη υπόθεση.
Για να πούμε ότι τα δεδομένα των ερευνών είναι αξιόπιστα, θα πρέπει να έχουμε μια εικόνα για το πως επιλέχθηκε το δείγμα, αν είναι αντιπροσωπευτικό του πληθυσμού που μελετά, τι ερευνητικές μέθοδοι χρησιμοποιήθηκαν, πως κατασκευάστηκε το ερωτηματολόγιο, αν τα αποτελέσματα αναφέρονται στον μέσο όρο ή στο σύνολο των επαφών ετησίως κτλ. Συνεπώς, χρειάζεται μια επιφύλαξη και μια πιο προσεκτική ματιά πριν σπεύσει κανείς να τα δεχτεί σαν απόλυτη αλήθεια.
Άλλοι πάλι κρίνουν με βάση τη σεξουαλική ζωή του γείτονα, της φίλης ή του συναδέλφου στο γραφείο. Ό,τι κριτήριο και αν έχει κανείς είναι σημαντικό να έχει υπόψη του πως δεν υπάρχει ένα συγκεκριμένο νούμερο ή ένας δείκτης που να καθορίζει πόσο συχνά «πρέπει» να κάνει σεξ ένα ζευγάρι. Αυτό που καθορίζει τη συχνότητα των επαφών είναι οι ανάγκες του ζευγαριού έτσι όπως αυτές καθορίζονται από την ηλικία, η διάρκεια της σχέσης, η κατάσταση της υγείας, η ψυχολογική κατάσταση καθώς και διάφοροι περιβαλλοντικοί παράγοντες όπως στρες, υποχρεώσεις, εργασία κ.α.
Ο ειδικός για να εκτιμήσει την σεξουαλική ευχαρίστηση και ικανοποίηση που βιώνει ένα ζευγάρι είναι το ίδιο το ζευγάρι και εκείνο είναι που πρέπει να αποφασίζει από κοινού πόσο συχνά επιθυμεί να έρχεται σε επαφή.

http://www.queen.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top