Εκτός ελέγχου η κατάσταση στο Μπαχρέιν.. Ο βασιλιάς του Μπαχρέιν κήρυξε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης την χώρα, εξουσιοδοτώντας τον Στρατό να αντιμετωπίσει τους σιίτες διαδηλωτές. Πάνω από 1.000 ξένοι στρατιώτες βρίσκονται πλέον στη χώρα, η παρουσία των...






οποίων εξόργισε τους διαδηλωτές. Ένας Σαουδάραβας στρατιώτης έπεσε νεκρός, πιθανόν από πυρά διαδηλωτών, ενώ αναφορές κάνουν λόγο και για έναν νεκρό διαδηλωτή. Στο διάταγμά του ο βασιλιάς αναφέρει ότι «εξουσιοδοτεί τον επικεφαλής των δυνάμεων ασφαλείας να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προστατεύσει την ασφάλεια της χώρας και των πολιτών».

Η επιβολή κατάστασης εκτάκτου ανάγκης -η οποία θα διαρκέσει τρεις μήνες- χαρακτηρίστηκε ως «πράξη εθνικής ασφάλειας» λόγω των απειλών στους θεσμούς, την οικονομία και τους πολίτες του Μπαχρέιν. Στη χώρα έχουν ήδη σπεύσει στρατιώτες από τη Σαουδική Αραβία (περίπου 1.000) και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (500) μετά από αίτημα του Μπαχρέιν.

Είναι η πρώτη φορά από το ξέσπασμα των ταραχών στη Μέση Ανατολή όπου οι χώρες της περιοχής συνδράμουν στρατιωτικά η μία την άλλη. Παρότι οι σιίτες πλειοψηφούν, καταγγέλλουν ότι αποκλείονται συστηματικά από τα δημόσια αξιώματα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top