Για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, κατηγορείται ο νεαρός, που συνελήφθη... με τόξο στα επεισόδια της Τετάρτης. Δηλώνει ότι επρόκειτο για συμβολική πράξη.


Σε συμβολική πράξη και όχι πρόθεση να χτυπήσει οποιονδήποτε αποδίδει ένας εκ των συλληφθέντων, το γεγονός ότι είχε στην κατοχή του ένα τόξο και βέλη στην πανελλαδική απεργία της περασμένης Τετάρτης.
"Ηθελα να κάνω μία πράξη συμβολική. Δεν ήθελα να χτυπήσω κανέναν...",  φέρεται να είπε σε αστυνομικούς και συγγενείς ο 23χρονος, σύμφωνα με το "Βήμα".
Ο νεαρός, σπουδάζει περιβαλλοντολόγος σε περιφερειακό πανεπιστήμιο και όπως ανέφεραν συγγενείς του "ασχολείται ιδιαίτερα με την τοξοβολία και την σκοποβολή χωρίς όμως να είναι εγγεγραμμένος σε κάποιο σύλλογο".
Αυτή δεν ήταν η πρώτη που φορά που συλλαμβάνεται, καθώς έχει προσαχθεί και άλλες φορές από την Ελληνική Αστυνομία, όπως σε μία εκδήλωσε διαμαρτυρίας στην Πάρνηθα για οικολογικές παραβιάσεις μετά την πυρκαγιά του 2007.
"Έχει προσαχθεί για συμμετοχή και σε άλλα επεισόδια, όμως ποτέ δεν είχε χρησιμοποιήσει τόξο, βέλη, τσεκούρι και παρόμοια αντικείμενα. Τον ρωτήσαμε γιατί το έκανε και αυτός μας είπε μόνο για συμβολικούς λόγους. Γι αυτό και πριν ρίξει το βέλος είχε επιτρέψει σε φωτογράφους να τον προσεγγίζουν και να τραβήξουν το στιγμιότυπο. Δεν στόχευε κανέναν...", λένε οι δικοί του άνθρωποι.
Στο νεαρό, που νοσηλεύεται τραυματισμένος, έχει ασκηθεί δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, ενώ παραπέμφθηκε για απολογία σε τακτικό ανακριτή.

eglimatikotita.blogspot.com

1 σχόλια:

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top