Νικ Καλάθης - ΟμπράντοβιτςΤο ματς του Παναθηναϊκού με τον Κολοσσό για το πρωτάθλημα της Α1 του μπάσκετ, αποτέλεσε τυπική διαδικασία όπως αναμενόταν άλλωστε. Μπορεί οι Ροδίτες να το προσπάθησαν όσο περισσότερο μπορούσαν, αλλά απέναντι σε ένα σοβαρό Παναθηναϊκό φυσιολογικά υπέκυψαν στο μοιραίο.
Το θέμα που προέκυψε σε αυτό το παιχνίδι δεν είχε να κάνει με την άψογη αμυντική λειτουργία των γηπεδούχων, ούτε με την αξιοζήλευτη οργάνωση των φιλοξενούμενων, αλλά με τη μη χρησιμοποίηση ενός παίκτη των «πρασίνων» σε ένα παιχνίδι που έπαιξαν και σκόραραν όλοι.

Ο Παναθηναϊκός όπως έχουμε ξαναγράψει σε αυτό το ιστολόγιο επανειλημμένα από την αρχή της σεζόν, χρειάζεται ακόμα ένα ποιοτικό περιφερειακό παίκτη. Δεδομένου μάλιστα ότι ο Δημήτρης Διαμαντίδης δείχνει από παιχνίδι σε παιχνίδι όλο και πιο εμφανή σημάδια κόπωσης, θα περίμενε κανείς το βάρος να το μοιραστούν οι υπόλοιποι.
Και έτσι έγινε αλλά με μια εξαίρεση, ενώ οι Νίκολας, Τέπιτς, Σάτο και Ζούμπος (!!!) πήραν πολύ χρόνο συμμετοχής, αναλογικά με τη θέση τους στην ομάδα, ο Νικ Καλάθης παρακολούθησε το παιχνίδι από την καλύτερη θέση VIP του ΟΑΚΑ, τον πάγκο των πρωταθλητών.
Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς δεν θεώρησε σωστό να χρησιμοποιήσει τον Ελληνοαμερικανό ούτε για ένα δευτερόλεπτο, μάλιστα απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου μετά το παιχνίδι είπε χαρακτηριστικά: «Δεν είχε κανένα πρόβλημα, είναι δική μου απόφαση. Ο μόνος που αποφασίζει είναι ο προπονητής, εγώ και το τιμ μου».
Δεν είναι η πρώτη φορά που ένας αθλητής δεν εκμεταλλεύεται την ευκαιρία που του δίνει η ομάδα του να ανεβάσει το παιχνίδι του σε άλλο επίπεδο, γιατί περί αυτού πρόκειται. Ο Καλάθης είχε και εξακολουθεί να έχει νομίζω αν σοβαρευτεί, φέτος τη δυνατότητα να εξελιχθεί σε «πρώτο βιολί» σε μια από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Μέχρι στιγμής όμως δεν φαίνεται διατεθειμένος να δουλέψει όσο απαιτεί η περίσταση και κυρίως ο προπονητής του, που έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο.
Ας ελπίσουμε ότι έλαβε το μήνυμα από το σημερινό παιχνίδι και ότι στη συνέχεια θα πάψει να είναι αδιάφορος στις προπονήσεις. Στο κάτω κάτω το ελληνικό μπάσκετ γενικότερα δεν έχει την πολυτέλεια να χάνει κανένα αθλητή, ο Παναθηναϊκός δεν έχει ανάγκη ας είναι καλά ο πρόεδρος.

http://www.sportsecrets.gr/?p=2899

1 σχόλια:

  1. kala na pathei!na strothei sti douleia i allios na fygei!edw den einai olympiakos na kaneis o kathenas tou kefaliou tou!file kalathi adios.....Ta leme......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top