Η Ελλάδα έχει περιθώριο έως τα τέλη του έτους να πείσει τους επενδυτές ότι θα μπορέσει να επιστρέψει στις αγορές...



 ομολόγων το 2012, διαφορετικά θα βρεθεί αντιμέτωπη με την περαιτέρω υποβάθμιση της πιστοληπτικής της ικανότητας, δήλωσε ο Chris Pryce, αναλυτής της Fitch στο Bloomberg.

Υπενθυμίζεται ότι ο οίκος υποβάθμισε την αξιολόγηση της χώρας κατά μία βαθμίδα, στο BB+, την Παρασκευή. «Θεωρούμε την ικανότητα της Ελλάδας να επιστρέψει στην αγορά ως αρκετά σημαντική», είπε ο Pryce. Ο αναλυτής θέλει να δει ενδείξεις αποδοχής από την αγορά προς τα τέλη του τρέχοντος έτους.

«Το όλο πρόγραμμα του ΔΝΤ και της ΕΕ στηρίζεται στην εκτίμηση ότι θα υπάρξει εμφανής ανάπτυξη προς τα τέλη του τρέχοντος έτους και αυτό αρχίζει να γίνεται λιγότερο πιθανό από ό,τι ήταν πριν έξι μήνες», πρόσθεσε ο Pryce.

Ο αναλυτής τόνισε ότι δεν είναι αναπόφευκτη η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, αν και προέβλεψε την αλλαγή του προγράμματος αποπληρωμής κάποιων χρεών στην Ευρωζώνη. «Πιστεύω ότι η Ευρωζώνη θα επιβιώσει περίπου με την ίδια μορφή και με τα ίδια μέλη που έχει σήμερα. Βέβαια, αυτό δεν είναι το ίδιο με το να λέει κανείς ότι αποκλείεται να αλλάξει το χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής των χρεών για μία ή δύο χώρες. Ενδέχεται».



isotimia.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top