http://www.secnews.gr/wp-content/uploads/2011/01/facebook_%CE%BA%CE%BF%CF%85%CF%84%CE%AF-%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CF%8E%CF%81%CE%B1%CF%82-%CE%B5%CF%80%CE%B5%CE%B9%CF%83%CF%8C%CE%B4%CE%B9%CE%B1.gifΟι δημιουργοί των διάφορων εφαρμογών και παιχνιδιών που κυκλοφορούν στο Facebook, χάρη στην API που τους παρέχει το Facebook...μπορούν να δουν τα προσωπικά σου στοιχεία, όπως το κινητό τηλέφωνο και την διεύθυνση κατοικίας.

Η άδεια για να έχουν πρόσβαση σε τέτοια δεδομένα παρέχεται μέσω ενός συνήθους συστήματος επικύρωσης, αλλά η πλειοψηφία των χρηστών συνηθίζει να κάνει αποδοχή σε οτιδήποτε τους ζητηθεί να συμφωνήσουν, έτσι πολλές φορές κάνουν αποδοχή στα ερωτήματα για τα προσωπικά τους δεδομένα, αγνοώντας πολλούς κινδύνους. Το γεγονός αυτό έχει προσελκύσει πολύ ενδιαφέρον καθώς προκύπτουν συνέχεια ζητήματα παραβίασης ιδιωτικότητας.
facebook permissions 2 Οι developers στο Facebook έχουν πρόσβαση στα προσωπικά σου δεδομένα
Η αποδοχή αυτών των όρων πολλές φορές οδηγεί στην αύξηση των κακόβουλων λογισμικών, εξαιτίας των απρόσεκτων χρηστών στο Facebook.
Μία διαφορετική προσέγγιση για τον τρόπο διαχείρισης των εφαρμογών του Facebook, προτείνεται από την εταιρεία ασφάλειας πληροφοριακών συστημάτων Sophos security, όπου θα ήταν καλύτερα, μόνο όσοι developers έχουν επικυρωθεί από το Facebook, να έχουν πρόσβαση σε τέτοιου είδους δεδομένα.
Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι και το Mac App Store ή το iOS, όπου οι εφαρμογές ελέγχονται και στη συνέχεια προτείνονται στους χρήστες, έτσι δεν θα βρεθούν ποτέ κακόβουλα λογισμικά σε αυτές τις εφαρμογές.
Δείτε εδώ έναν οδηγό για να ελέγξετε τις ρυθμίσεις ασφάλειας στον λογαριασμό σας στο Facebook.

secnews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top