Η «νεκρική σιγή» στην ελληνική μαφία προβληματίζει την ΕΛ.ΑΣ.! Υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής διαπιστώνουν ότι τους τελευταίους 20 μήνες δεν έχει υπάρξει καμία δολοφονική επίθεση στον χώρο της νύχτας, με πληρωμένα συμβόλαια θανάτου ή άλλες οργανωμένες εγκληματικές ενέργειες. Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι έχει κλείσει ένας γύρος «εκκαθαριστικών ενεργειών» στον κόσμο της νύχτας και φοβούνται ότι σύντομα θα ανοίξει ένας νέος κύκλος αίματος με οδυνηρές προεκτάσεις. Μάλιστα ο φόβος τους διευρύνεται αφού φέρεται να μην έχουν συλληφθεί 6-7 έλληνες και αλλοδαποί πληρωμένοι εκτελεστές που έχουν διεκπεραιώσει τον προηγούμενο κύκλο των κατά παραγγελία δολοφονιών. Η ανησυχία των αστυνομικών εντείνεται αφού από προηγούμενη ανάλυση των εγκληματικών ενεργειών στον κόσμο της νύχτας προκύπτει ότι, όταν και το 2001 υπήρξε μια πρόσκαιρη «παύση πυρός» στον πόλεμο των οργανωμένων συμμοριών _ κυρίως από την Ηλιούπολη και τα νότια προάστια _, ακολούθησε μετά ένα νέο μπαράζ δολοφονιών και μια αιματοχυσία δίχως τέλος.
Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. είχαν καταγράψει από τον Νοέμβριο του 2005 ως τον Ιούνιο του 2009 δεκαέξι εν ψυχρώ δολοφονίες ανθρώπων που φέρεται ότι είχαν εμπλοκή στον κόσμο της νύχτας ή είχαν την κακή τύχη να βρεθούν στον λάθος τόπο τη λάθος στιγμή. Η έναρξη του προηγούμενου κύκλου εγκληματικών ενεργειών σημειώθηκε στις 18 Νοεμβρίου 2005 με τη δολοφονία του 46χρονου επιχειρηματία Αριστείδη Λακιώτη, ο οποίος, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., συμμετείχε σε ομάδα ποινικών στα δυτικά προάστια. Φέρεται να έκλεισε δε στις 10 Ιουνίου 2009, όταν πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από δύο αγνώστους ο 36χρονος επιχειρηματίας Γιώργος Αναγνωστόπουλος την ώρα που έμπαινε σε καφετέρια στην οδό Βεΐκου στο Γαλάτσι.
Διαμάχη «νονών»
Με βάση στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί οι αξιωματικοί έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι περισσότερες από αυτές τις δολοφονίες σχετίζονται με τον πόλεμο δύο συμμοριών των δυτικών προαστίων και κυρίως με τη διαμάχη δύο κρατουμένων νονών της νύχτας. Πολλές από αυτές τις εγκληματικές επιθέσεις αναλάμβανε να φέρει σε πέρας επιχειρηματίας που έπεσε και αυτός τελικά νεκρός από σφαίρες αντιπάλων του. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος είχε τη δυνατότητα να οργανώνει, κατά παραγγελία τρίτων, σύνθετες εγκληματικές επιθέσεις με διαφορετικούς τρόπους δράσης.
Ο κύκλος του αίματος φέρεται να ολοκληρώθηκε όταν δολοφονήθηκαν ή φυλακίστηκαν τα μέλη των αντίπαλων συμμοριών και όταν πλέον εξουδετερώθηκαν αυτοί που ανελάμβαναν το μεγαλύτερο μέρος των «συμβολαίων θανάτου». Μπορεί να μην έχουν συλληφθεί πολλοί πληρωμένοι εκτελεστές, ουσιαστικά όμως έχουν τεθεί εκτός μάχης οι εντολείς τους. Και αυτό ουσιαστικά έχει καταστείλει τις αιματηρές εχθροπραξίες στον κόσμο της νύχτας, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.
Από τον ίδιο κύκλο
Ενα ιδιαίτερα ενδιαφέρον σημείο των διαπιστώσεων των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. είναι ότι από τον ίδιο κύκλο υπόπτων φαίνεται ότι έχουν εκπορευθεί και άλλες εγκληματικές επιθέσεις όπως αυτή με τη ρίψη καυστικού υγρού κατά του δικηγόρου κ. Παύλου Σαράκη στις 21 Δεκεμβρίου 2007 αλλά και αυτή που σημειώθηκε με τον ίδιο τρόπο εναντίον της μαχητικής συνδικαλίστριας κυρίας Κωνσταντίνας Κούνεβα τα μεσάνυχτα της 23ης Δεκεμβρίου 2008 κοντά στο σπίτι της στα Πετράλωνα.
Η Αστυνομία φέρεται να έχει συγκεντρώσει σημαντικά στοιχεία για όλες αυτές τις επιθέσεις, στις περισσότερες όμως από αυτές υπάρχει πρόβλημα τεκμηρίωσης των κατηγοριών, παρ' ότι έχει ζητηθεί και η αρωγή του συστήματος υποκλοπών της ΕΥΠ. Πλέον οι αξιωματικοί φοβούνται ότι στον χώρο της νύχτας έχουν δημιουργηθεί νέα εγκληματικά σχήματα που πολύ σύντομα θα ξεκινήσουν έναν αδυσώπητο αγώνα αλληλεξόντωσης και «αυτοκάθαρσης» του ελληνικού οργανωμένου εγκλήματος.
Δεκαέξι εκτελέσεις σε τέσσερα χρόνια
Ο κύκλος του αίματος ως την πρόσφατη σιγή έχει ως εξής:
18 Νοεμβρίου 2005: Δολοφονείται ο επιχειρηματίας Αριστείδης Λακιώτης.
16 Ιουνίου 2006: Πέφτει νεκρός ο 40χρονος Αλβανός Αλεξάντερ Σιμόνι, τον οποίο η ΕΛ.ΑΣ. θεωρούσε άνθρωπο της «μαφίας των νοτίων προαστίων».
26 Αυγούστου 2006: Δολοφονούνται στο Περιστέρι οι Κώστας Κουτελιέρης και Γιάννης Κάτσιος. Η ενέργεια αποδίδεται από την ΕΛ.ΑΣ. στον αλβανό κακοποιό Αλκέτ Ριζάι.
28 Σεπτεμβρίου 2006: Δολοφονείται στο Μοσχάτο ο Γιάννης Γαβάκης, 36 ετών, που η ΕΛ.ΑΣ. θεωρούσε μέλος ομάδας νονών στα δυτικά προάστια.
4 Ιανουαρίου 2007: Δολοφονείται ο 43χρονος Σωτήρης Κούσης που θεωρήθηκε από την Αστυνομία ένας από τους πρωταγωνιστές της υπόθεσης του «συνδικάτου του εγκλήματος» που έδρασε την περίοδο 1988-1994.
27 Ιανουαρίου 2007: Δολοφονούνται έξω από εστιατόριο στην οδό Γρηγορίου Λαμπράκη στη Νίκαια ο 27χρονος Αριστοτέλης Γιαγιάς και ο 27χρονος Βασίλης Νασιπιάν που τον συνόδευε.
28 Ιανουαρίου 2007: Δολοφονείται στον Αγιο Δημήτριο ο 37χρονος Γιώργος Αρβανιτάκης, τον οποίο επίσης η ΕΛ.ΑΣ. θεωρούσε μέλος ομάδων που δρούσαν στη νύχτα.
28 Ιουνίου 2007: Δολοφονείται ο επιχειρηματίας Γιώργος Αυτιάς έξω από καφετέρια στην Καλλίπολη.
22 Οκτωβρίου 2007: Επεσε νεκρός από σφαίρες πληρωμένων εκτελεστών στην οδό Πειραιώς στον Ταύρο ο επιχειρηματίας Γεράσιμος Μαυράκης.
31 Μαρτίου 2008: Δολοφονείται στην πλατεία Κεφαλαρίου ο 38χρονος Ελληνοαιγύπτιος Γιώργος Σαμπάτ. Οι αστυνομικοί είχαν επιχειρήσει να συσχετίσουν το θύμα με άλλες δολοφονίες, χωρίς όμως να προκύψει οποιοδήποτε αποδεικτικό στοιχείο.
8 Νοεμβρίου 2008: Δολοφονείται στη συμβολή της Ιεράς οδού με τη λεωφόρο Θηβών ο 47χρονος επιχειρηματίας Αλέξανδρος Κοσμόπουλος, ο οποίος είχε κατηγορηθεί και φυλακιστεί για σειρά εγκληματικών ενεργειών.
13 Δεκεμβρίου 2008: Γίνεται ίσως η πιο πολυσυζητημένη εγκληματική ενέργεια στον χώρο της νύχτας. Αγνωστοι στήνουν καρτέρι θανάτου στον 40χρονο ιδιοκτήτη νυκτερινού κέντρου Μπάμπη Λαζαρίδη έξω από ξενοδοχείο στη λεωφόρο Ποσειδώνος.
6 Μαΐου 2009: Εκτελείται με μία σφαίρα στο κεφάλι μέσα σε ζαχαροπλαστείο στον Πειραιά η Μαρία Καφιέρη, σύζυγος του δολοφονηθέντος επιχειρηματία Γιώργου Αυτιά. Πρόκειται για την πρώτη δολοφονία γυναίκας στον πόλεμο του ελληνικού υποκόσμου.
10 Ιουνίου 2009: Πυροβολείται εν ψυχρώ ο 36χρονος επιχειρηματίας Γιώργος Αναγνωστόπουλος στο Γαλάτσι.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top