http://theplayer.gr/uploads/images_resize/middle/2011/01/37167.jpgΟ «μισός» και πληγωμένος Ολυμπιακός κατάφερε να αποδράσει με το διπλό από την κατάμεστη Γλυφάδα, επικρατώντας του Παναθηναϊκού... με 3-2 σε ένα πραγματικό ντέρμπι, που είχε πρωταγωνιστή τον τραυματία (!) Δημήτρη Τζούριτς.


Με πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Τζούριτς, που έπαιζε με πρόβλημα στο γόνατο και πονούσε εμφανώς κατά τη διάρκεια του σετ, ο Ολυμπιακός παίζοντας έξυπνα, ρισκάροντας στο σερβίς και έχοντας καλύτερο μπλοκ κατάφερε να προηγείται και στα δυο τεχνικά τάιμ άουτ (6-8, 11-16). Ο Παναθηναϊκός βρήκε το σθένος να γυρίσει το ματς με τη βοήθεια και του κόσμου (18-19) αλλά στο τέλος «μίλησε» το καθαρό μυαλό των φιλοξενούμενων με τον Κραλ να σκεπάζει τα φιλέ και τον Τζούριτς να συνεχίζει με τη φόρα του… Σούπερ Καπ της Σαντορίνης.

Ο Παναθηναϊκός άρχισε να συνέρχεται στο δεύτερο σετ, βελτίωσε την υποδοχή του ενώ βρήκε στην επίθεση ρυθμό. Από την άλλη, τι κι αν ο Τζούριτς έδειχνε στους συμπαίκτες του ότι πονάει, «κρατούσε» τον Ολυμπιακό στο σετ. Ο Γιορντάνοφ ανέβηκε και μαζί του και οι Λάππας-Σάκι. Μάλιστα, ο βραζιλιάνος ακραίος με δικό του πέρασμα έδωσε το προβάδισμα με 24-22, ξεσηκώνοντας τους «πράσινους» οπαδούς ενώ δυο φάσεις μετά, ο Ανδρεάδης έριξε τη μπάλα στο φιλέ και ο ΠΑΟ ισοφάρισε σε 1-1 σετ (25-22).

Το τρίτο σετ βρήκε τις δυο ομάδες να έχουν πιαστεί χέρι χέρι στο σκορ μέχρι το 12-12. Από εκεί και μετά, οι «ερυθρόλευκοι» και πάλι έβρισκαν τις λύσεις στην επίθεση ενώ το μπλοκ τους ήταν καλύτερο. Ωστόσο, στην έδρα τους οι «πράσινοι» ξέρουν να κάνουν ανατροπές. Από 16-19 με τον Γκενς να περνάει στη θέση του Ψάρρα και με μαεστρία να μοιράζει το ματς οι «πράσινοι» με τον Λάππα και τον Μπόμπι να βρίσκουν περάσματα και να μειώνουν, ισοφάρισαν σε 21-21 και μετά από αλλεπάλληλα χαμένα σερβίς, ο Τζούριτς «πέταξε» την μπάλα άουτ και ο ΠΑΟ πέρασε μπροστά με 2-1 σετ και 25-23.

Το τέταρτο σετ ήταν και το τελευταίο, με τις δυο ομάδες να παίζουν πιο ελεύθερα. Οι γηπεδούχοι βελτιώθηκαν στο μπλοκ αλλά αυτό δεν έφτανε αφού οι «μικροί» του Ολυμπιακού (Φιλίποφ, Φράγκος) «πάλευαν». Oι "πράσινοι" έπιασαν τον Τζούριτς στο μπλοκ στο 20-19 αλλά με δικό του άσο ο ταλαντούχος διαγώνιος έκανε το 20-21 και πάλι για τον Ολυμπιακό ενώ ζητούσε από το Φιλίποφ να τελειώνει τους πόντους(!) με τους φιλοξενούμενους να ισοφαρίζουν σε 2-2 σετ με 24-26.

Στο τάι μπρέικ, ο ψυχωμένος Ολυμπιακός δεν είχε πρόβλημα απέναντι στους γηπεδούχους, πήρε το προβάδισμα από την αρχή και όπως κάνει συνήθως το «πληγωμένο» θηρίο, πήρε αυτό που… ήθελε, δηλαδή τη νίκη με 11-15 , μια νίκη ψυχολογίας αφού στο βαθμολογικό πίνακα η διαφορά των δυο είναι μεγάλη.

Πώς ξεκίνησαν οι «αιώνιοι»

Από τον Παναθηναϊκό αναμενόταν η απουσία (αμφίβολος ο Λάππας)
αλλά τελικά από τον Ολυμπιακό ήρθε, αφού ο Ντεσπέιν, δεν ξεκίνησε βασικός λόγω προβλήματος στο γόνατο. Τελικά, οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν με Φιλίποφ, Γιαμπλόνσκι, Φράγκο, Κραλ. Τζούριτς, Ανδρεάδη, Κουζούνης λ. ενώ οι «πράσινοι» Πανταλέων, Πετρέα, Ψάρρα, Λάππα, Σάκι, Γιορντάνοφ, Παπαδημητρίου (λ.)

«Παρών» κόσμος και διοίκηση

Μπροστά σε 1500 και πλέον οπαδούς που παραδοσιακά σε ντέρμπι «αιωνίων» είχαν δυναμική παρουσία στο κλειστό της Γλυφάδας ενώ πολλά νέα μέλη της νέας διοίκησης μαζί με τον πρόεδρο, Ν. Ρισβά και τον γενικό αρχηγό Ν. Πλυτά «μυήθηκαν» στο ντέρμπι «αιωνίων», στέλνοντας το μήνυμά τους πως στηρίζουν το πολύπαθο τμήμα.

theplayer.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top