Έγινε το Σάββατο 4/12, με μεγάλη επιτυχία η κοινή εκδήλωση των εθελοντικών οργανώσεων και κινήσεων της Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Εθελοντισμού.
Από τις 12.00 έως τις 15.00 εκατοντάδες πολίτες πέρασαν από την πλατεία Αριστοτέλους όπου οι εθελοντικές οργανώσεις είχαν ετοιμάσει σειρά από εκδηλώσεις, δράσεις και παρουσίαση της δουλειάς των εθελοντικών σχημάτων της πόλης. Και παρά τη βροχή η εκδήλωση ολοκλήρώθηκε σε ευχάριστο κλίμα και ικανοποίηση από την μεριά των οργανωτών. Δεκάδες θεσσαλονικείς ενημερώθηκαν και έγιναν εθελοντές στις ομάδες της πόλης.
Οι οργανώσεις δεσμεύτηκαν να οργανώσουν και άλλες κοινές δράσεις ενώ η νέα χρονιά που έχει οριστεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως "Ευρωπαϊκό Έτος για τον Εθελοντισμό" είναι μια πρώτης τάξης πρόκληση τόσο για τις εθελοντικές οργανώσεις όσο και για την ίδια την πόλη.
Την εκδήλωση επισκέφθηκε ο Γενικός Γραμματέας Νέας Γενιάς, Γιάννος Λιβανός.
Αναπηρία σήμερα, ΑΡΣΙΣ, Διεθνή Γυμνή Ποδηλατοδρομία, Δίκτυο Κινήσεων Θεσσαλονίκης, Δράση για την άγρια ζωή, Εθελοντική Εργασία Θεσσαλονίκης, Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων, Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρία, 'Ενωση για τα δικαιώματα των πεζών, Ηνωμένες κοινωνίες των Βαλκανίων, ΟικοΚοινωνία, Όμιλος UNESCO Νέων Θεσσαλονίκης, Παιδιά εν δράσει, Ποδηλάτες Θεσσαλονίκης, Σώμα Σαμαρειτών Διασωστών & Ναυαγοσωστών Θεσσαλονίκης Ε.Ε.Σ. , Σχεδία στην πόλη, Φίλοι πράσινου Θεσσαλονίκης, Φίλοι του δάσους, ΧΑΝΘ, PRAKSIS, Youthnet Hellas, 11ο Σ. Προσκόπων Αναλήψεως, 7ο Σ. Αεροπροσκόπων Μετεώρων.
Για επικοινωνία- πληροφορίες: Μπάμπης Παπαϊωάννου, τηλ. 6977 328701, Πέρη Κουράκλη 6973 990556 ή στο

http://facebook.com/ethelontismos.politismos

2 σχόλια:

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top