Σε συμφωνία χορηγίας για τη φανέλα της προχώρησε η Μπαρτσελόνα, μια από τις ελάχιστες ομάδες στον κόσμο που είχε αντισταθεί μέχρι στιγμής στην «πώληση» της φανέλας της. Η συμφωνία που ανακοινώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής σε συνέντευξη Τύπου της διοίκησης του καταλανικού συλλόγου, θα αποφέρει στους Μπλαουγκράνα 30 εκατ. ευρώ ετησίως ενώ θα είναι πενταετούς διάρκειας από τον Ιούλιο του 2011 μέχρι τον Ιούλιο του 2016 _ τουτέστιν συνολικά 150 εκατ. ευρώ!



Η εταιρεία που θα... παραβιάσει το άβατο της φανέλας των Μπλαουγκράνα είναι η «Qatar Foundation», ένα ίδρυμα που προωθεί την εκπαίδευση, την έρευνα και την ανάπτυξη και σύμφωνα με την ιστοσελίδα της δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα.
Ο αντιπρόεδρος της Μπαρτσελόνα, υπεύθυνος για τα οικονομικά, κ. Χαβιέρ Φάους έκανε λόγο για «εξαιρετικό γεγονός καθώς πρόκειται για ένα νούμερο ρεκόρ εσόδων για έναν ποδοσφαιρικό σύλλογο ο οποίος πλέον αποκτά μεγαλύτερη αξία στο παρόν οικονομικό πλαίσιο. Με αυτή τη συμφωνία η Μπαρτσελόνα γίνεται η ηγετική μάρκα στον κόσμο του ποδοσφαίρου».
Σύμφωνα με τη διοίκηση του καταλανικού συλλόγου, ο χαρακτήρας της «Qatar Foundation» τους επέτρεψε να προχωρήσουν στη συμφωνία και ταυτόχρονα να διατηρήσουν στη φανέλα της ομάδας το λογότυπο της Unicef η οποία είναι σε γνώση της συμφωνίας της Μπαρτσελόνα με τους Εμίρηδες. Υπενθυμίζεται ότι η Μπαρτσελόνα πληρώνει ετησίως 2 εκατ. ευρώ στη Unicef προκειμένου να την προβάλει στη φανέλα της! Παράγοντες πάντως της πρωταθλήτριας Ισπανίας δεν έκρυβαν τον προβληματισμό τους για το πώς θα δεχθούν οι οπαδοί της ομάδας τη συμφωνία για διαφήμιση στη φανέλα της.
Η Μπαρτσελόνα θα έχει πλέον την πιο ακριβοπληρωμένη φανέλα στον κόσμο, αφού η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Ρεάλ Μαδρίτης εισπράτουν 23 εκατ. ευρώ ετησίως ενώ η Μπάγερν Μονάχου 16 εκατ. ευρώ.
Η «Qatar Foundation» είναι ένα ιδιωτικό ίδρυμα που δημιουργήθηκε το 1995 από τον σεΐχη Χαμάντ Μπιν Χαλίφα Αλ Θανί, εμίρη του Κατάρ, και έχει κάτω από τον μανδύα της την Πόλη της Εκπαίδευσης, όπου στεγάζονται διάφορα πανεπιστήμια και το Πάρκο Επιστήμης και Τεχνολογίας με περισσότερες από 20 εταιρείες επιστημονικής έρευνας.
Οπως σχολιάστηκε από ανθρώπους του ποδοσφαίρου και όχι μόνο, μόλις έγινε γνωστή η όλη υπόθεση, το εγχείρημα των Εμίρηδων δεν πρέπει να είναι άσχετο με την (πρόσφατη) ανάληψη από το Κατάρ της διοργάνωσης του Μουντιάλ 2022. Αλλωστε, ο προπονητής των Μπλαουγκράνα κ. Πεπ Γκουαρδιόλα ήταν εκ των προσωπικοτήτων του ποδοσφαίρου (μαζί με τον σκωτσέζο τεχνικό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σερ Αλεξ Φέργκιουσον κ.ά.) που είχαν συμμετάσχει _ με το αζημίωτο προφανώς _ στη διαφημιστική καμπάνια της υποψηφιότητας του Κατάρ.
Ωστόσο, ο αντιπρόεδρος της Μπαρτσελόνα θέλησε να αποσυνδέσει τη συμφωνία με την ανάληψη του Μουντιάλ 2022 από το Κατάρ, τονίζοντας ότι «οι συνομιλίες ξεκίνησαν τον Αύγουστο και η συμφωνία ολοκληρώθηκε πριν από λίγες εβδομάδες. Αυτοί ήθελαν να γίνουν γνωστοί στον κόσμο μέσω του αθλητισμού και της εκπαίδευσης και η Μπαρτσελόνα είχε ανάγκη τα χρήματα για να αντιμετωπίσει ένα χρέος περίπου 420-430 εκατ. ευρώ».

www.tovima.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top