Το  Facebook εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τους ανήλικους, σε μερικές περιπτώσεις ακόμη και για ενήλικες, προειδοποιεί ο επικεφαλής του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μανώλης Σφακιανάκης, καλώντας σε εγρήγορση όλη την κοινωνία.



--> Μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, και με αφορμή την υπόθεση της αρπαγής της 13χρονης από τα Σπάτα που βρέθηκε μετά από επιχείρηση της αστυνομίας χθες βράδυ, ο κ. Σφακιανάκης έκανε λόγο για ηλεκτρονικό αναλφαβητισμό που επικρατεί σε όλο τον κόσμο και οδηγεί σε τέτοια περιστατικά. Μάλιστα, δήλωσε ότι η συγκεκριμένη υπόθεση «είναι καρμπόν με την 14χρονη αδελφή γνωστού μπασκετμπολίστα που είχε κακοποιηθεί και σεξουαλικά».

Ο κ. Σφακιανάκης καταφέρθηκε και εναντίον της πολιτικής του Facebook, λέγοντας ότι υπάρχει θέμα σε όλο τον κόσμο, καθώς η εταιρεία σπάνια ανταποκρίνεται στα αιτήματα που της γίνονται από τις αρμόδιες Αρχές. Έφερε σαν παράδειγμα μάλιστα το πρόσφατο περιστατικό με την αυτοκτονία της 14χρονης στην Ιταλία, υποστηρίζοντας ότι η κοπέλα αυτοκτόνησε, εξαιτίας βίντεο που ανέβηκε στο Facebook και που η εταιρεία αρνήθηκε να το αφαιρέσει, παρά τις αλλεπάλληλες αναφορές που είχαν κάνει φίλοι του κοριτσιού.

«Σε όλο τον κόσμο υπάρχει θέμα με το Facebook. Η εταιρεία 'ακούει' ελάχιστα. Kάθε μέρα κάνουμε αιτήματα στο Facebook, αλλά από τα δέκα αιτήματα που στέλνουμε το ένα υλοποιείται», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σφακιανάκης. Επισήμανε μάλιστα ότι και πολλοί ενήλικες έχουν «ξεμυαλιστεί» κατά καιρούς, λόγω του Facebook, εγκαταλείποντας την οικογένειά τους.

Τέλος, ο επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος περιορίστηκε να δώσει τρεις απλές, αλλά πολύ σημαντικές οδηγίες στους χρήστες του συγκεκριμένου μέσου κοινωνικής δικτύωσης:

«δεν βάζεις ποτέ τη φωτογραφία σου στο Facebook, δεν κάνεις φίλους στο Facebook που δεν ξέρεις, πρέπει να συμπεριφέρεσαι στο Facebook όπως συμπεριφέρεσαι στην κανονική σου ζωή».

zougla.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top