Πολλές φορές ανοίγουμε την πόρτα του ψυγείου μας και επικρατεί το απόλυτο χάος. Τάπερ, σκεύη με φαγητό, χαρτοσυσκευασίες, μπουκάλια και γενικά ένας ορυμαγδός πραγμάτων, μπορούν να μας κάνουν να ξεχάσουμε το λόγο, που...

--> ανοίξαμε το ψυγείο. Ας δούμε ορισμένες συμβουλές για να οργανώσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα το ψυγείο του σπιτιού μας.

Αδειάζουμε το ψυγείο μας. Πετάμε ό,τι είναι αχρείαστο ή έχει χαλάσει για να δώσουμε στο ψυγείο το χώρο, που έχει ανάγκη.

Η καθαριότητα του χώρου, που συντηρούμε τρόφιμα και ποτά, που θα καταναλώσετε, είναι ιδιαίτερα σημαντικός παράγοντας και για την υγεία μας. Πλένουμε τα τοιχώματα και τα ράφια του με ζεστό νερό και σαπούνι.

Ταξινομούμε τα προϊόντα, που θα τοποθετήσουμε στο ψυγείο σας ανάλογα με το είδος τους. Αναλυτικά, ομαδοποιούμε τα ποτά, τις σάλτσες (κέτσαπ-μουστάρδα), τα λαχανικά, τα φρούτα, παστά κρέατα και τυριά, βούτυρα και αυγά, γιαούρτια και τυρί κρέμα, και περισσευούμενα φαγητά.

Τοποθετούμε ετικέτες σε βαζάκια. Με τον τρόπο αυτό, θα είμαστε βέβαιοι πως δεν θα κάνουμε κάποιο λάθος.

Η τοποθέτηση των ομαδοποιημένων προϊόντων πρέπει να είναι συγκεκριμένη. Αναλυτικά:

- Τα ποτά μπαίνουν στα ράφια χαμηλά στην πόρτα του ψυγείου, εκτός από το γάλα.


- Οι σάλτσες στα ράφια της πόρτας του ψυγείου.

- Τα τυριά και τα παστά κρέατα, έχουν συνήθως ειδική θήκη για να συντηρούνται. Σε αντίθετη περίπτωση τα βάζουμε κάπου, που να είναι εύκολα προσβάσιμα.

- Τοποθετούμε τα περισσεύματα μπροστά, σε μια πολύ φανερή θέση για να καταναλωθούν άμεσα.

- Βάζουμε τα λαχανικά συνήθως στους κάδους χαμηλά στο ψυγείο.

- Φρούτα. Προτιμούμε τα πλαστικά καλάθια και τα τοποθετούμε αρκετά μπροστά για να τα καταναλώνουμε το συχνότερο δυνατό.

Ανακατανέμουμε τους ελεύθερους πλέον χώρους. Μπορούμε να φτιάξουμε το προσωπικό μας στυλ για το ψυγείο τοποθετόντας τα προϊόντα, που θέλουμε σε συγκεκριμένες θέσεις.

Καθαρίζουμε και το εξωτερικό μέρος του ψυγείου για να έχουμε μια ολοκληρωμένη καλή εικόνα τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό του ψυγείου.

flowmagazine.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top