Πολλοί πιστεύουν πως δεν είναι παρά μύθος. Ωστόσο, το εν λόγω πιάτο
περιέχεται στο Βιβλίο Γκίνες ως το μεγαλύτερο στον κόσμο, ενώ υπάρχουν
ακόμη και φωτογραφίες που πιστοποιούν του λόγου το αληθές.
-->
Η επίσημη ονομασία αυτού του παραδοσιακού πιάτου των Βεδουίνων παραμένει άγνωστη. Αυτό που είναι όμως γνωστό είναι ότι συνηθίζεται να παρασκευάζεται σε γαμήλιες γιορτές και ξεχωριστές εκδηλώσεις Αραβικών χωρών, όπως η Σαουδική Αραβία.
Πώς φτιάχνεται;
Λοιπόν, παίρνετε μία ενήλικη καμήλα, της αφαιρείτε τα εσωτερικά όργανα και τη γεμίζετε με πέντε ή έξι αρνιά, τα οποία έχετε προηγουμένως γεμίσει με περίπου 20 κοτόπουλα, τα οποία κι αυτά με τη σειρά τους έχουν γεμιστεί με πολλά κιλά ψάρια.
Αυτή η θερμιδική βόμβα πρέπει πρώτα να βράσει και έπειτα να ψηθεί σε καρβουνόλακκο, έως ότου το κρέας της καμήλας γίνει τραγανιστό.
Το πιάτο προορίζεται για τραπέζια συμπόσια μεταξύ 80 και 100 ατόμων.
-->
Η επίσημη ονομασία αυτού του παραδοσιακού πιάτου των Βεδουίνων παραμένει άγνωστη. Αυτό που είναι όμως γνωστό είναι ότι συνηθίζεται να παρασκευάζεται σε γαμήλιες γιορτές και ξεχωριστές εκδηλώσεις Αραβικών χωρών, όπως η Σαουδική Αραβία.
Πώς φτιάχνεται;
Λοιπόν, παίρνετε μία ενήλικη καμήλα, της αφαιρείτε τα εσωτερικά όργανα και τη γεμίζετε με πέντε ή έξι αρνιά, τα οποία έχετε προηγουμένως γεμίσει με περίπου 20 κοτόπουλα, τα οποία κι αυτά με τη σειρά τους έχουν γεμιστεί με πολλά κιλά ψάρια.
Αυτή η θερμιδική βόμβα πρέπει πρώτα να βράσει και έπειτα να ψηθεί σε καρβουνόλακκο, έως ότου το κρέας της καμήλας γίνει τραγανιστό.
Το πιάτο προορίζεται για τραπέζια συμπόσια μεταξύ 80 και 100 ατόμων.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!