“Κάθε χρόνο τέτοια εποχή έχουμε αύξηση των περιστατικών διαρρήξεων και ληστειών, αλλά φέτος η κατάσταση έχει ξεπεράσει κάθε όριο”.
--> Με αυτά τα λόγια ο κ. Kevin Khanna, γενικός Διευθυντής της CIT Group και εκ των “παλαιότερων” μελών της “χρυσής παρέλασης” του παγκόσμιου κινηματογράφου στις Κάννες, προσπαθεί να αιτιολογήσει το κύμα εγκληματικότητας που σαρώνει την πόλη τις τελευταίες ημέρες και το οποίο απειλεί να σκιάσει ακόμα και τη λάμψη του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ.

Εξάλλου και ο ίδιος έπεσε θύμα προ δύο ημερών, όταν διαρρήκτες παραβίασαν τη βίλα του στην οποία φιλοξενούσε και τον πρόεδρο της Silver Pictures Steve Richards, αρπάζοντας πολύτιμα αντικείμενα, laptops, iPads χρήματα, κοσμήματα αλλά και προσωπικά αντικείμενα και ρούχα των δύο ανδρών και των γυναικών συνοδών τους!

Οι “ημέρες εγκληματικότητας” στις Κάννες πάντως ξεκίνησαν εντυπωσιακά, κινηματογραφικά θα έλεγε κανείς, με την μεγάλη ληστεία των κοσμημάτων του οίκου Chopard, αξίας άνω του ενός (1) εκατομμυρίου δολαρίων. Και συνεχίστηκαν με την μεγάλη διάρρηξη στη σουίτα του διάσημου Κινέζου παραγωγού Zhang Qiang, στη φρουρούμενη περιοχή του ξενοδοχείου Majestic Hotel.

Η συνέχεια όμως ήταν πολύ πιο “σκληρή” και έκρυβε ακόμα και κινδύνους για τη σωματική ακεραιότητα και τη ζωή διάσημων επισκεπτών των Καννών. Το βράδυ της Δευτέρας κοντά στο σταθμό του τρένου άγνωστοι επιτέθηκαν και λήστεψαν με την απειλή μαχαιριού τον τραπεζίτη Charles Heaphy, ενώ το ίδιο βράδυ, ο ατζέντης Jay Cohen και τα στελέχη της εταιρείας Waterstone Entertainment κύριοι Stephen Bowen και Jeff Kalligheri έγιναν στόχος τριών κακοποιών που τους ακολούθησαν αμέσως μετά την έξοδό τους, στις 3 τα ξημερώματα, από το Palm Beach casino και στη συνέχεια συνεπλάκησαν μαζί τους απαιτώντας να τους δώσουν πορτοφόλια και ρολόγια. Η “μάχη” έληξε υπέρ των μάλλον πιο εύσωμων Αμερικανών ατζέντηδων...

Λίγες ώρες αργότερα τα στελέχη της εταιρείας Film Tree Graham Begg και Ed Sharp κατήγγειλαν διάρρηξη στο νοικιασμένο διαμέρισμά τους στις Κάννες, από το οποίο είχαν κάνει φτερά Laptops, iPads, χρήματα και πιστωτικές κάρτες...

protothema.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top