Μια τραγική οικογενειακή ιστορία συγκλονίζει την Κίνα έπειτα από την αποκάλυψη εφημερίδας της χώρας ότι μια οικογένεια στην επαρχία Τζιανγκσί κρατούσε φυλακισμένο τον γιο της, ο οποίος πάσχει από σχιζοφρένεια, επί έντεκα χρόνια μέσα σε ένα κλουβί εντός του σπιτιού της.
-->
Η εφημερίδα Xinxi Ribao δημοσιεύει φωτογραφίες που δείχνουν πίσω από τα κάγκελα ενός κλουβιού τον 42χρονο Βου Γιουανχόνγκ, καθισμένο πάνω στο κρεβάτι του, να φοράει μόνο τα εσώρουχά του, ενώ τα πόδια είναι δεμένα με μια βαριά αλυσίδα.
Ο Γιουανχόνγκ είχε διαγνωσθεί με σχιζοφρένεια σε ηλικία 15 ετών, ενώ το 2001 χτύπησε μέχρι θανάτου ένα αγόρι 13 ετών. Συνελήφθη και φυλακίστηκε, αλλά την επόμενη χρονιά οι αρχές τον άφησαν ελεύθερο γιατί έκριναν πως εξαιτίας της κατάστασης της υγείας του δεν ήταν υπεύθυνος για την πράξη του.
Μετά την αποφυλάκισή του ο Γιουανχόνγκ κυκλοφορούσε στο χωριό του φορώντας χειροπέδες, ωστόσο, η παρουσία του φόβιζε τους κατοίκους με τη μητέρα του να αποφασίζει να κατασκευάσει ένα κλουβί και να τον φυλακίζει στο σπίτι.
Ο Βου δραπέτευσε, ωστόσο, η οικογένειά του έχτισε ένα νέο κλουβί πιο γερό στο οποίο και παραμένει φυλακισμένος εδώ και 11 χρόνια.
«Μολονότι ο γιος μου είναι τρελός και σκότωσε κάποιον, το να τον βάλω στο κλουβί με τα ίδια μου τα χέρια ήταν μια πολύ δύσκολη απόφαση, ήταν σαν να με μαχαίρωναν», αναφέρει η μητέρα, Ουάνγκ Μουσιάνγκ.
Στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, που δεν φημίζεται για την κοινωνική πρόνοιά της, πάρα πολλοί ψυχασθενείς δεν λαμβάνουν θεραπεία, κυρίως λόγω έλλειψης ειδικευμένου προσωπικού, ενώ στην ύπαιθρο, όπου ζουν οι πιο φτωχές οικογένειες η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη.
Χαρακτηριστικό είναι ότι, με βάση στοιχεία του 2010, υπήρχαν μόλις 20.000 ψυχίατροι, για ... 1,3 δισ. κατοίκους, με τις αρχές να εκτιμούν ότι πάσχουν από σοβαρές ψυχικές ασθένειες πάσχουν περισσότεροι από 16 εκατομμύρια άνθρωποι.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top