Ποινική δίωξη για απιστία και υπεξαίρεση σε βαθμό κακουργήματος άσκησε η Εισαγγελία Θεσσαλονίκης σε βάρος των Θοδωρή Ζαγοράκη και Ηλίας Βιολίδη διότι μετά από έλεγχο του ΣΔΟΕ στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ διαπιστώθηκαν κάποιες "γκρίζες ζώνες" στην οικονομική διαχείριση ενώ φέρεται να εκκρεμούν κάποια δικαιολογητικά για χρήματα που φέρεται να έδωσε ο Βιολίδης στην εταιρεία ως διευκόλυνση.


Από το πόρισμα προκύπτει ότι η ΠΑΕ ΠΑΟΚ μεταβίβαζε τις επιταγές του Ηλία Βιολίδη σε πιστωτές της και μετέπειτα επέστρεφε τα χρήματα αυτά σε τραπεζικούς λογαριασμούς του πρώην αντιπροέδρου τακτική από την οποία επωφελούνταν ο κ.Βιολίδης. Επιπλέον, γίνεται λόγος ακόμα και για δάνειο ύψους 110 χιλιάδων ευρώ που χορήγησε η ΠΑΕ σε υπάλληλό της.

Σε ό,τι αφορά τον Θοδωρή Ζαγοράκη, υπάρχουν αρκετά αναπάντητα ερωτήματα και γύρω από την ρύθμιση που έγινε τον περασμένο Φεβρουάριο. Ο τότε πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ μετά από έγκριση του ΔΣ έλαβε αναδρομική αμοιβή 6.400 ευρώ τον μήνα για το διάστημα που ήταν διευθύνων σύμβουλος προκειμένου να απαλλαγεί από την υποχρέωση του, όπως είχε προκύψει, να επιστρέψει ποσό συνολικού ύψους 320 χιλιάδων ευρώ που είχαν βγει από τα ταμεία της ομάδας με γραπτές αλλά και προφορικές εγκρίσεις.

 http://topeiraxtiri.blogspot.gr/2012/09/blog-post_9609.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top