Το ΝΑΤΟ έχει αρχίσει να "εκτελεί τις επιχειρήσεις απαγόρευσης των πτήσεων" πάνω από τη Λιβύη, και να επιβάλει ναυτικό αποκλεισμό για τα όπλα...
αναφέρει σε ανακοίνωση του ο καναδός στρατηγός Σαρλ Μπουσάρ, που διορίστηκε την Παρασκευή επικεφαλής των επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ στη Λιβύη.

"Διορίστηκα διοικητής των συνδυασμένων δυνάμεων για τις επιχειρήσεις του εμπάργκο. Έχουμε επίσης αρχίσει να εκτελούμε με επιτυχία τις επιχειρήσεις για την επιβολή της ζώνης απαγόρευσης των πτήσεων", δήλωσε ο στρατηγός Μπουσάρ.

"Στο πλευρό των εταίρων της μη-μελών του ΝΑΤΟ, η Συμμαχία θα κάνει ότι μπορεί για να αποτρέψει τη χρήση αεροπορικών δυνάμεων και θα το κάνει με προσοχή και ακρίβεια έτσι ώστε να μην πλήξει τον λαό της Λιβύης", δήλωσε ο καναδός στρατηγός.

"Η αποστολή μας είναι να κλείσουμε τον Λιβυκό εναέριο χώρο για όλες τις πτήσεις πλην των πτήσεων για μεταφορά βοήθειας και ανθρωπιστικούς λόγους", δήλωσε.

Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ στη Λιβύη, περιλαμβάνουν την εφαρμογή της ζώνης απαγόρευσης των πτήσεων και το εμπάργκο όπλων, όλα με εντολή του ΟΗΕ.


Θέλει να περιορίσει τα πλήγματα
Το ΝΑΤΟ επιθυμεί να περιορίσει αυστηρά τα στρατιωτικά πλήγματα για την προστασία των αμάχων και των κατοικημένων περιοχών, δήλωσαν διπλωμάτες στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Το σχέδιο το οποίο εκπονείται από το ΝΑΤΟ δεν προβλέπει πιθανή επέμβαση για την υποστήριξη των εξεγερμένων που πολεμούν τις δυνάμεις του συνταγματάρχη Μουάμαρ Καντάφι, διευκρίνισαν οι διπλωμάτες, τονίζοντας ότι η συμμαχία επιθυμεί να παραμείνει "αμερόληπτη" στη σύγκρουση.

"Το ΝΑΤΟ θα είναι πάντα αμερόληπτο. Το ΝΑΤΟ δεν επιλέγει πλευρές. Ο στόχος είναι να σταματήσει κάθε πιθανό κίνδυνο για τον πληθυσμό, σύμφωνα με την απόφαση (1973) του ΟΗΕ", δήλωσε ένας διπλωμάτης που δεν θέλησε να κατονομαστεί.


i-reportergr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top