Σύμφωνα με έναν από τους πρώην καθηγητές του στο πανεπιστήμιο του Harvard, o Μark Zuckerberg, δεν πρέπει να υποκύψει στη ...λογοκριτική πολιτική της νέας του επιχειρησιακής επέκτασης στην Κίνα!

Ο Harry Lewis, o οποίος εκτός από καθηγητής του Zuckerberg ήταν και καθηγητής του Bill Gates, ανέφερε σε ομιλία του σε πανεπιστήμιο στο Χονγκ Κονγκ: "Ελπίζω πως ( ο Mark Ζuckerberg) δεν θα υποκύψει σε μία αλλαγή του πνεύματος του Facebook, το οποίο στηρίζει την ανοικτή επικοινωνία, ως αντάλλαγμα για την είσοδο της εταιρίας στην κινέζικη αγορά".

Ο καθηγητής προσέθεσε πως το Facebook, το οποίο έχει απαγορευτεί στην Κίνα, θα πρέπει να πλεύσει στη ρότα που χάραξε η Google, η οποία απέσυρε τη μηχανή αναζήτησής της από την Κίνα, αρνούμενη να ακολουθήσει τους περιορισμούς που επέβαλε η Κίνα.

Η κυβέρνηση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας έχει απαγορεύσει την πορνογραφία, το τζόγο και τις ιστοσελίδες με περιεχόμενο που κατακρίνει την κυβέρνηση του Κομμουνιστικού Κόμματος. Ο Larry Yu, εκπρόσωπος του Facebook στο Palo Alto της Καλιφόρνια, δεν έκανε σχόλιο όταν ρωτήθηκε από το πρακτορείο Bloomberg.

O Zuckerberg, o oποίος είχε επισκεφτεί γραφεία εταιριών Internet της Κίνας τον προηγούμενο μήνα, θα πρέπει να έχει ένα ελάχιστο σημείο ανοιχτής επικοινωνίας το οποίο θα διέπει το Facebook, σύμφωνα με τον Lewis.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως μόνο η Κίνα έχει 457 εκατομμύρια χρήστες του διαδικτύου, οπότε αναμένουμε να δούμε πόσο θα υποχωρήσει ο Zuckerberg στις απαιτήσεις της Κινεζικής κυβέρνησης, δεδομένου της τεράστιας αυτής αγοράς η οποία απαριθμεί περισσότερους χρήστες από τις Η.Π.Α. και την Ιαπωνία μαζί.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top