Με εκπλήξεις «σερβιρίστηκε» το… κυρίως πιάτο του 3ου γύρου του FA Cup, στο οποίο, πλέον… παίζουν μπάλα και οι «μεγάλοι» της Premier League.
Η Άρσεναλ -τουλάχιστον- δεν αποκλείστηκε από τη Λιντς, Μπλάκμπερν και Μπόλτον ζορίστηκαν, αλλά προκρίθηκαν στη φάση των «32», Φούλαμ και Έβερτον «ξέσπασαν», ενώ Γουέστ Μπρομ, Μπλάκπουλ, Σάντερλαντ και Νιούκαστλ είπαν «αντίο» στη διοργάνωση.
Τέσσερις ομάδες της Premier League έμειναν εκτός Κυπέλλου. Συγκεκριμένα, Γουέστ Μπρομ, Μπλάκπουλ, Σάντερλαντ και Νιούκαστλ αποκλείστηκαν, με τους αποκλεισμούς των δύο τελευταίων, όμως, να χαρακτηρίζονται (οριακά)… «σοκ».

Οι «μαυρόγατες» ηττήθηκαν στην έδρα τους από τη Νοτς Κάουντι -ομάδα τέταρτης κατηγορίας- με σκορ 2-1, ενώ οι «καρακάξες» έχασαν «με κάτω τα χέρια» από τη Στίβενεϊτζ, εκτός έδρας.

Όσο για τις Γουέστ Μπρομ και Μπλάκπουλ, η πρώτη είπε «αντίο» στο Κύπελλο, χάνοντας από τη Ρέντινγκ 1-0 (στην έδρα της δεύτερης), ενώ η δεύτερη ηττήθηκε 2-0 από τη Σαουθάμπτον.

Αντίθετα, Γουλβς και Στόουκ θα αναγκαστούν να… τρέχουν σε Νότιο Γιορκσάιρ και Ουαλία, έπειτα από τα ισόπαλα αποτελέσματα με Ντονκάστερ (2-2) και Κάρντιφ (1-1), αντίστοιχα.

Μόνο Φούλαμ, Έβερτον και Μπέρμιγχαμ εκπροσώπησαν επάξια την Premier League στο Κύπελλο. Οι «κότατζερς» έκαναν… πάρτι με «καλεσμένη» την Πιτέρμπορο (6-2), τα «ζαχαρωτά» πέρασαν σα… σίφουνας από την έδρα της Σκάνθορπ (5-1), ενώ, όχι μόνο δεν κινδύνευσε, όχι μόνο δεν αισθάνθηκε την παραμικρή απειλή για το «εισιτήριο» για τον επόμενο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας, αλλά η Μπέρμιγχαμ, πέρασε… διά περιπάτου από το «Ντεν», επικρατώντας της Μίλγουολ με σκορ 4-1. Δύο γκολ πέτυχε ο Ντάρμπισιρ.
Από κει και πέρα, η Γουίγκαν δυσκολεύτηκε πολύ από τη Χαλ, αλλά πήρε το «εισιτήριο», επικρατώντας 3-2 και η Γουέστ Χαμ πήρε με… επαγγελματικό τρόπο τη νίκη-πρόκριση κόντρα στη Μπάρνσλεϊ (2-0).

Στα αξιοσημείωτα, η εντυπωσιακή επικράτηση της Μπράιτον επί της Πόρτσμουθ με σκορ 3-1! Η πρωτοπόρος της League 1 πήρε την πρόκριση έναντι της προ τριών ετών κατόχου του τίτλου.

 
Τα αποτελέσματα του 3ου γύρου του αγγλικού Κυπέλλου:

(με κεφαλαία οι ομάδες που προκρίθηκαν, με υπογράμμιση του σκορ, τα ματς που «πάνε» σε επαναληπτικό στην έδρα των φιλοξενούμενων):

Άρσεναλ-Λιντς 1-1

Μίλγουολ-ΜΠΕΡΜΙΓΧΑΜ 1-4

ΜΠΛΑΚΜΠΕΡΝ-ΚΠΡ 1-0

ΜΠΟΛΤΟΝ-Γιόρκ 2-0

ΜΠΡΑΙΤΟΝ-Πόρτσμουθ 3-1

Μπρίστολ ΣΕΦΙΛΝΤ ΓΟΥΕΝ. 0-3

ΜΠΕΡΝΛΙ-Πορτ Βέιλ 4-2

ΜΠΕΡΤΟΝ-Μίντλεσμπρο 2-1

ΚΟΒΕΝΤΡΙ-Κρισταλ Πάλας 2-1

Ντονκάστερ-Γουλβς 2-2

ΡΕΝΤΙΝΓΚ-Γουέστ Μπρομ 1-0

Σκάνθορπ-ΕΒΕΡΤΟΝ 1-5

Σέφιλντ Γιουν.-ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ 1-3

ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ-Μπλάκπουλ 2-0

Στόουκ-Κάρντιφ 1-1

Σάντερλαντ-ΝΟΤΣ ΚΑΟΥΝΤΙ 1-2

ΣΟΥΟΝΣΙ-Κόλτσεστερ 4-0

ΤΟΡΚΙ-Καρλάιλ 1-0

ΓΟΥΟΤΦΟΡΝΤ-Χάρτλπουλ 4-1

ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ-Μπάρνσλεϊ 2-0

ΣΤΙΒΕΝΕΪΤΖ-Νιούκαστλ 3-1

Κυριακή (9/1):

Μάντσεστερ Γ.-Λίβερπουλ (15:30)

Τότεναμ-Τσάρλτον (15:30)

Τσέλσι-Ιπσουϊτς (17:00)

Λέστερ-Μάντσεστερ Σίτι (18:00)

Δευτέρα (10/1):

Κρόουλι-Ντέρμπι Κάουντι (22:00)

newsbomb

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top