http://lh6.ggpht.com/_DwkylDNDbVE/TScukK7WPCI/AAAAAAAAFxo/AOPBRCHZI3s/2ED1542221BC6A6445D54FC821799B.jpgΔείτε παρακάτω τα 10 μεγαλύτερα μυστήρια που δεν έχουν λύσει ακόμα οι επιστήμονες…

1. Φύλακας Άγγελος;

φύλακας άγγελος;
Από την εποχή του 1950 το προσωπικό του σταθμού Aldgate Tube στο Λονδίνο έχει καταχωρίσει πολλά μυστηριώδη περιστατικά, συμπεριλαμβανομένου και ενός υπάλληλου συντήρησης που επέζησε μετά από ένα χτύπημα 22.000 volt από τις ράγες του τραίνου. Αμέσως νωρίτερα ένας συνάδελφός του είχε παρατηρήσει, όπως ο ίδιος το περιέγραψε, μία γκριζομαλλούσα φιγούρα, που χαμογελούσε και χάιδευε τα μαλλιά του άντρα που υπέστη το χτύπημα.
Ορειβάτες και εξερευνητές όπως εκείνοι της Ανταρκτικής, Sir Ernest Shackleton και Ann Bancroft, όπως και οι Peter Hillary (ο γιος του κατακτητή του Έβερεστ) έχουν επίσης αναφέρει μία καλοκάγαθη αλλά αθέατη παρουσία σε στιγμές κινδύνου, αποκαλώντας την ο Τρίτος Άνθρωπος. Ο Ron DiFrancesco, το τελευταίο άτομο που απόδρασε από τον Νότιο Πύργο την 11η Σεπτεμβρίου, επίσης θυμάται πως κάτι τον άρπαξε και τον οδήγησε μέσα από τον καπνό σε ασφαλές μέρος.
2. Ποιος ή τι είναι το Bigfoot; big foot
Το 1912 ο φυσιογνώστης Baron Cuvier παραδέχθηκε πως υπήρχε «μικρή ελπίδα να ανακαλυφθεί ένα νέο είδος ενός μεγάλου τετράποδου» για να διαψευστεί άμεσα από την εμφάνιση του ταπίρου. Διακόσια χρόνια μετά, έχουμε πιθανώς ανακαλύψει όλα τα μεγάλα θηλαστικά, αν και αυτό δεν έχει μειώσει τις αναφορές εκείνων που έχουν δει το yeti, το Bigfoot και τα άλλα «ανθρωποειδή» τέρατα.
Υπάρχει πιθανότητα πως τα περισσότερα είναι «σεμνοπίθηκοι», ένα υπο-είδος πίθηκου που μπορεί άνετα να σταθεί όρθιο και να ζήσει σε χιονισμένα εδάφη σε υψόμετρο άνω των 4.000 μέτρων. Διαφορετικά, όλα τα αποκαλούμενα yeti «κατάλοιπα» που έχουν βρεθεί μέχρι σήμερα, έχουν αποκαλυφθεί μετά από πιο εντατική έρευνα να είναι κομμάτια αρκούδας ή αγριοκάτσικο.
Το ξέρατε ότι το Bigfoot είναι ένας από τους πιο γνωστούς κωδικούς που χρησιμοποιούν στο Twitter; 

3. Πόσο παλιά είναι η Σινδόνη του Τορίνο;

Σινδόνι Τορίνο
Φυλαγμένη στο βασιλικό παρεκκλήσι του Καθεδρικού του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή στο Τορίνο, και το πλέον συναρπαστικό κατάλοιπο από το παρελθόν, η Σινδόνη είναι ένα από τα πιο διερευνημένα ανθρώπινα τεχνουργήματα, αλλά και ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα. Το πρόβλημα είναι πως είναι αυθεντικά παλιά, όμως όχι τόσο παλιά όσο νόμιζαν κάποιοι.
Μετά από έρευνα με άνθρακα 14 αποδείχθηκε πως η σινδόνη φτάνει πίσω στον 13ο ή 14ο αιώνα, αν και οι πιστοί εξακολουθούν να διαφωνούν με αυτή την κρίση. Η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία πολύ έξυπνα μένει εκτός διαλόγου, με τους πιο πρόσφατους αξιωματούχους να αρνούνται να παραδεχτούν πως είναι ψεύτικο, μιας και οι παλιότεροι πάπες αρνήθηκαν να υποδείξουν πως ήταν το αυθεντικό σάβανο του Ιησού Χριστού.

4. Πως μεταναστεύουν τα πουλιά;

πουλιά
Το είδος πουλιού με την ραβδόμορφη ουρά, ονόματι λιμόζη, συνήθως μεταναστεύει γύρω στα 7.000 μίλια από την Αλάσκα μέχρι τη Νέα Ζηλανδία, ενώ ένα Arctic Tern (χιονογλάρονο) έχει καταγραφεί πως έχει καλύψει απόσταση 14.000 μιλίων από την Βρετανία στην Αυστραλία. Πως το καταφέρνουν αυτό παραμένει ένα μυστήριο, ωστόσο οι αποδείξεις υποδεικνύουν πως ίσως πρέπει να το ξανασκεφτούμε όταν χρησιμοποιούμε τη φράση «κοκορόμυαλος» ως προσβολή.
Το μαγνητικό πεδίο της Γης πιθανόν να μας προσφέρει μία ιδέα, αν και κανένα αισθητήριο όργανο δεν έχει ανακαλυφθεί για να εντοπίσει την δύναμη της έλξης της. Σήμερα οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, έχουν προτείνει πως ίσως οι φωτοευαίσθητοι νευρώνες των πουλιών στον αμφιβληστροειδή χιτώνα επηρεάζονται ανάλογα με την κατεύθυνση του μαγνητικού πεδίου.
Δείτε επίσης 5 παράξενες συμπεριφορές ζώων που η επιστήμη δεν μπορεί να εξηγήσει.

5. Τι πραγματικά συνέβη στον συνταγματάρχη Fawcett;

Fawcett
Ο εξερευνητής Percy Harrison Fawcett εξαφανίστηκε χωρίς να αφήσει κανένα ίχνος το 1925 ενώ βρισκόταν στην τεράστια περιοχή Mato Grosso (φωτο) στην Βραζιλία. Αν και ήταν ένας τζέντλεμαν εξερευνητής της παλιάς σχολής, η αποστολή του συνταγματάρχη ήταν πολύ καλά σχεδιασμένη και αν και ήταν ο αρχηγός της, ήταν ένας έμπειρος εξερευνητής που φρόντισε να επιλέξει ο ίδιος την ομάδα του και να οργανώσει τις προμήθειες. Κατά πάσα πιθανότητα σκοτώθηκε από Ινδιάνους, στην περιοχή Upper Xingu, ένας νοτιοανατολικός παραπόταμος, που ήταν γνωστός για την «στέγη» που χάριζε σε αμέτρητες φυλές που δεν καλόβλεπαν τους επισκέπτες. Μετά από δύο χρόνια βρέθηκε σε φυλή Ινδιάνων μία επιγραφή με το όνομα του, ενώ έξι χρόνια αργότερα ανακαλύφθηκε σ’ ένα στρατώνα η πυξίδα του.

6. Μπορούν τα ζώα να προβλέψουν τους σεισμούς;

σεισμός
Επαγγελματίες και ερασιτέχνες έχουν όλοι τους αναφέρει την ασυνήθιστη ικανότητα των ζώων να προβλέπουν τις φυσικές καταστροφές και να το σκάνε από σεισμούς και τσουνάμι. Στο θέρετρο, Cervinia στην Ελβετία, έχουν ακόμα και μνημείο σ’ ένα σκύλο ονόματι Bleck που προειδοποιούσε τους σκιέρ για τις επερχόμενες χιονοστιβάδες, γαβγίζοντας τους ώστε να μην δοκιμάσουν τις πίστες. Το 1939 πολλοί σκύλοι του Αγίου Βερνάρδου αρνήθηκαν να κάνουν τις συνηθισμένες βόλτες τους, μία ώρα πριν ακόμα μία Αλπική χιονοστιβάδα καλύψει το χώρο που λίγο αργότερα θα περπατούσαν. Τον Μάρτιο του 2010, το BBC ανάφερε μια επιστημονική απόδειξη που ανέφερε πως ένας μεγάλος αριθμός φρύνων εγκατέλειψε την περιοχή της L’ Aquila τρεις ημέρες πριν ένας σεισμός την χτυπήσει στις 6 Απριλίου του 2009.
Διαβάστε μερικές χρήσιμες οδηγίες για το τι να κάνετε σε περίπτωση σεισμού.

7. Ποιος πραγματικά ανακάλυψε την Αμερική;

Αμερική
Δεν ήταν ο Χριστόφορος Κολόμβος, που στην πραγματικότητα πίστευε πως ήταν κάπου στην Ασία όταν έφτασε στην Αμερική. Δεν ήταν οι Αιγύπτιοι, αν και το 1970 ο Νορβηγός εξερευνητής Thor Heyerdahl απέδειξε πως διέθεταν την τεχνολογία για να διασχίσουν με επιτυχία τον Ατλαντικό με ένα καράβι φτιαγμένο από πάπυρο. Και σίγουρα δεν ήταν μία από τις «Χαμένες Φυλές του Ισραήλ», σε αντίθεση με όσα υποστηρίζει το Βιβλίο των Μορμόνων.
Στην πραγματικότητα η Αμερική κατοικούνταν ήδη από το 10.000 π.Χ. και έτσι δεν υπήρχε καμία ανάγκη να ανακαλυφθεί. Κατά πάσα πιθανότητα οι πρώτοι κάτοικοι διέσχισαν τον πάγο από την Σιβηρία, και κατέβηκαν προς τα κάτω όλη την δυτική ακτή για να καταλάβουν ολόκληρη την Βόρεια, την Κεντρική και την Νότια Αμερική. Σύντομα έγιναν οι αυτόχθονες Αμερικανοί, ενώ πιο Νότια, είχαμε την εμφάνιση των Maya, Nasca και Inca.

8. Τι απέγινε το Άγιο Δισκοπότηρο;

Άγιο Δισκοπότηρο
Στοιχείο που έπαιξε ζωτικό ρόλο σε πολλά ρομάντζα του μεσαίωνα και πολύ περισσότερο σε ιστορίες συνωμοσίας, το δισκοπότηρο είναι ένα σκεύος, πιάτο ή ποτήρι που λέγεται πως έχει μαγικές δυνάμεις. Υποτίθεται πως το χρησιμοποίησε ο Χριστός στον Μυστικό Δείπνο και αργότερα ο Ιωσήφ της Αριμαθαίας για να μαζέψει το αίμα Του μετά την Σταύρωση.
Δυστυχώς για τους απανταχού υποστηρικτές της ιστορίας, οι αποδείξεις πως υπάρχει το Δισκοπότηρο είναι το λιγότερο ελάχιστες. Για αρχή πρέπει να αναφέρουμε πως μέχρι τον 12ο αιώνα δεν αναφέρεται πουθενά, ενώ ακόμα και τότε αυτό έγινε από έναν Chretien de Troyes, έναν ποιητή και τροβαδούρο και όχι από κάποιον αυθεντικό μελετητή της Βίβλου ή έναν ιστορικό.

9. Το τέρας του Λόχ Νες – Πραγματικότητα ή φαντασία;

loch nes
Ένα είδος δεινοσαύρου που επέζησε ή απλώς ένα μείγμα φάρσας και ευσεβούς πόθου; Η Nessie αποτελεί ένα μυστήριο τόσο στο Σκοτσέζικο Τουριστικό Συνέδριο όσο και στους υπόλοιπους από εμάς. Η Σκοτσέζικη τουριστική βιομηχανίας προφανώς προτιμά να μην «σκαλίζει» εις βάθος το θέμα, για το φόβο να μην σκοτώσει το τέρας που γεννά τα χρυσά «αυγά» τους. Αυτό που ο φυσιολάτρης Peter Scott υποστηρίζει πως ανακάλυψε το 1975 με το όνομα Nessiteras rhombopteryx αποδείχθηκε πως ήταν ο αναγραμματισμός του ‘Τεράστια φάρσα από τον Sir Peter S’. Από τότε η απουσία κάθε φυσικού ίχνους και το γεγονός πως το σόναρ έχει σκανάρει κάθε εκατοστό της λίμνης, σημαίνει πως η επιστημονική κοινότητα έχει απορρίψει το θέμα παντελώς.

10. Τρίγωνο των Βερμούδων

Τρίγωνο Βερμούδων
Φυσικά όλοι γνωρίζουν για την ιστορία του Τριγώνου των Βερμούδων. Πολλά πλοία και αεροπλάνα χάθηκαν σε αυτό το «καταραμένο» τρίγωνο.

2 σχόλια:

  1. Η Σινδόνη ειναι αληθινη οσο και να προσπαθησετε να τη βγαλετε ψευτικη μεχρι να φτασει εκει που ειναι σημερα εκανε αρκετα ταξιδια με αποτελσμα ιχνη χλωριδας τησ περιοχης και της εποχης να εχουν μεινει πανω τησ επισης η Σινδόνη ειναι μαλινη και ειναι φτιαγμενη με μια τεχνοτροπια που ηταν γνωστη στο ισραηλ την εποχη τησ σταυρωσης τελος η ερευνα με ανθρακα 14 εδειξε μια διαφορετικη εικονα και απεδειξε μαζι με ολες τις αλλες ερευνες που εχουν γινει και απο την nasa οτι οχι μονο ειναι αυθεντικοτατη!!! αλλα επισης και τρισδιαστατη κατι που κανεισ ανθρωποσ δεν θα μπορουσε να φτιαξει τοσο καλα σημερα ποσο μαλλων τοτε επισης ο υποτεθεμενοσ πλαστογραφος δεν θα μπορουσε να ξερει το ταξιδι της Σινδόνης αλλα και σε περιπτωση που τα ηξερε καποια απο αυτα τα φυτα ειχαν εξαφανιστει ειδη τον 13ο αιωνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος είπε... Η Σινδόνη ειναι αληθινη οσο και να προσπαθησετε να τη βγαλετε ψευτικη μεχρι να φτασει εκει που ειναι σημερα εκανε αρκετα ταξιδια με αποτελσμα ιχνη χλωριδας τησ περιοχης και της εποχης να εχουν μεινει πανω τησ επισης η Σινδόνη ειναι μαλινη και ειναι φτιαγμενη με μια τεχνοτροπια που ηταν γνωστη στο ισραηλ την εποχη τησ σταυρωσης τελος η ερευνα με ανθρακα 14 αποδειχθηκε ανακριβης και οι εξεταστες της Σινδονης εβγαλαν σαν αποτελεσμα οτι πιθανως να ειναι πολυ παλαιοτερη αλλες ερευνες που εχουν γινει και απο την nasa οτι οχι μονο ειναι αυθεντικοτατη!!! αλλα επισης και τρισδιαστατη κατι που κανεισ ανθρωποσ δεν θα μπορουσε να φτιαξει τοσο καλα σημερα ποσο μαλλων τοτε επισης ο υποτεθεμενοσ πλαστογραφος δεν θα μπορουσε να ξερει το ταξιδι της Σινδόνης αλλα και σε περιπτωση που τα ηξερε καποια απο αυτα τα φυτα ειχαν εξαφανιστει ειδη τον 13ο αιωνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top