Το Diablo III ενάμιση χρόνο μετά την κυκλοφορία του στα PC κάνει την εμφάνισή του και στις κονσόλες!
Στο Diablo III για τις κονσόλες, τα πράγματα είναι όπως ακριβώς και στην έκδοση για PC. Ακριβώς τα ίδια, αφού στην ουσία μιλάμε για το ίδιο παιχνίδι με μοναδική αλλαγή την προσθήκη patches που έχουν κυκλοφορήσει στο ενδιάμεσο.


Gameplay

Ο χειρισμός του παιχνιδιού έχει προσαρμοστεί στις ανάγκες του Xbox 360 και του PS3. Οπότε πλέον, τον ρόλο του πληκτρολογίου και του ποντικιού έχει αναλάβει το χειριστήριο. Με τον αριστερό αναλογικό μοχλό κινείς τον χαρακτήρα σου σαν σε ένα οποιοδήποτε action παιχνίδι, με το D-pad έχεις πρόσβαση σε λειτουργίες όπως το town portal και το όπλο που κρατάς ανά χείρας, με τον δεξιό μοχλό αποφεύγεις τις εχθρικές επιθέσεις (aka evade) και με τα υπόλοιπα κουμπιά χρησιμοποιείς τα skills σου. Δεν ξέρω αν όλα αυτά σου φαίνονται… βουνό, στην πράξη οφείλω να ομολογήσω ότι το όλο concept είναι αρκετά βολικό.

Κατά τα άλλα, η δράση και η πλοκή είναι είναι ίδιες με το αρχικό Diablo III. Κροσάρεις χάρτες τρέχοντας, σφάζοντας οτιδήποτε βρίσκεται στο διάβα σου, «καταπίνοντας» levels και βρίσκοντας νέο εξοπλισμό με τον οποίο αντικαθιστάς αυτόν που ήδη έχεις. Οι διαθέσιμες κλάσεις είναι οι γνωστές πέντε (Barbarian, Demon Hunter, Witch Doctor, Monk, Wizard) ενώ για ακόμα μια φορά θα έχεις την ευχέρεια να προσαρμόσεις τα skills σου έτσι όπως εσύ θες ανά πάσα ώρα και στιγμή –ανάλογα τα όπλα σου, τους αντιπάλους και το επίπεδο δυσκολίας.Σημείωσε ότι το παιχνίδι στις κονσόλες μετρά αλλιώς τον βαθμό δυσκολίας (υπάρχουν modes που ξεκλειδώνονται όταν φτάσεις σε συγκεκριμένο level) ενώ με χαρά μου διαπίστωσα πως η πολλή σαβούρα στα drops είναι παρελθόν.

Στο multiplayer υποστηρίζεται πλέον και τοπικό με τη συμμετοχή έως και τεσσάρων παικτών ενώ αισθητή έκανε την απουσία του το Auction House.

Ήχος και Εικόνα

Η προοπτική μπορεί να παραμένει φιξαρισμένη ισομετρική στα 3/4 όμως η όλη αίσθηση μου φάνηκε πιο… glossy σε σχέση με την έκδοση στα PC. Όχι πως το Diablo III είναι άσχημο έτσι, κάθε άλλο.

Απλά οι diehard λάτρεις της σειράς θα ξενερώσουν τη ζωή τους αφού αυτή η κλειστοφοβία που απέπνεαν τα Diablo, ακόμα και σε εξωτερικούς χώρους, έχει πάει περίπατο. Αν και οι τύποι αυτοί σιγά μην παίξουν το παιχνίδι σε κονσόλα…

Οι καθαρά για λόγους αισθητικής αλληλεπιδράσεις του ήρωα με το περιβάλλον είναι πιο «βασικές» αν και ο σχεδιασμός των επιπέδων είναι απ’ τους καλύτερους στο είδος.

newsit.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top