Θα μιλήσει απόψε στη Συνάντηση Υψηλού Επιπέδου για την «Παγκόσμια Μετανάστευση και Ανάπτυξη»
Ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, θα μιλήσει απόψε στα Ηνωμένα Έθνη, μέσα στα πλαίσια της Συνάντησης Υψηλού Επιπέδου για την «Παγκόσμια Μετανάστευση και Ανάπτυξη». Αναμένεται να αναφερθεί σε μια σειρά ζητημάτων που αφορούν την Αθήνα, κυρίως σε σχέση με το μεταναστευτικό θέμα, αλλά και για τη δράση της Χρυσής Αυγής.

Με την ευκαιρία της επίσκεψής του στη Νέα Υόρκη, ο δήμαρχος Αθηναίων επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου CBS και πραγματοποίησε συναντήσεις με επιτελικά του στελέχη.

Κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του CBS News, David Rhodes, συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην Ελλάδα και η συμβολή της πόλης της Αθήνας στην κοινωνική συνοχή. Ο κ. Καμίνης συναντήθηκε επίσης με το γνωστό δημοσιογράφο Charlie Rose, παρουσιαστή της δημοφιλούς εκπομπής «60 Minutes» και άλλων προγραμμάτων και τον ενημέρωσε για τις πολιτικές του δήμου Αθηναίων όσον αφορά κυρίως τους τομείς της ανάπτυξης και της κοινωνικής αλληλεγγύης, καθώς και της αντιμετώπισης των βίαιων, ρατσιστικών και ξενόφοβων φαινομένων.

Η προβολή της Αθήνας ως αυτόνομου τουριστικού προορισμού, τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, καθώς και ο δυναμισμός και η εξωστρέφεια της ελληνικής πρωτεύουσας, αποτέλεσαν το αντικείμενο της συζήτησης που είχε ο δήμαρχος Αθηναίων και με τον επικεφαλής του τμήματος Τουρισμού του CBS.

Τέλος, ο κ. Καμίνης συναντήθηκε με την Επίτροπο Εσωτερικών υποθέσεων της ΕΕ, Σεσίλια Μάλστρομ, η οποία δήλωσε ότι παρακολουθεί με «μεγάλη προσοχή και θαυμασμό» το έργο του δήμου Αθηναίων στα ζητήματα κοινωνικής συνοχής και αντιμετώπισης των ρατσιστικών φαινομένων και συζήτησε με τον κ. Καμίνη την κατάσταση στην Αθήνα και τις γενικότερες εξελίξεις στην Ελλάδα.

newsbeast.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top