Το νησάκι Gaiola βρίσκεται στον κόλπο της Νάπολης, στην καρδιά του ομώνυμου Underwater Park, μια προστατευόμενη περιοχή περίπου 42 εκταρίων. Το νησί αποτελείται από... 
δύο νησίδες που ενώνονται μεταξύ τους με μια γέφυρα, δημιουργώντας ένα γραφικό τοπίο. Το ένα νησάκι έχει μια εγκαταλειμμένη πλέον βίλα, ενώ το άλλο είναι ακατοίκητο. Μια σειρά από ατυχίες και παράδοξα που συνέβησαν κατά καιρούς στους εναλλασσόμενους ιδιοκτήτες του ήταν αρκετές για να λάβει το παρατσούκλι «καταραμένο» και να το κουβαλά μέχρι σήμερα που πλέον δεν κατοικείται από κανέναν.

Η σειρά των ατυχιών άρχισε κάποια στιγμή γύρω στη δεκαετία του 1920, όταν ο τότε ιδιοκτήτης, ένας Ελβετός εν ονόματι Hans Braun βρέθηκε δολοφονημένος και τυλιγμένος σε μια κουβέρτα. Λίγο αργότερα η γυναίκα του πνίγηκε στη θάλασσα. Επόμενος ιδιοκτήτης της βίλας ήταν ο Γερμανός Otto Grunback, ο οποίος πέθανε από καρδιακή προσβολή στο νησί. Παρόμοια τύχη είχε και ο φαρμακοβιομήχανος Maurice – Yves Sandoz, ο οποίος αυτοκτόνησε σε ένα ψυχιατρείο στην Ελβετία. Ο μετέπειτα ιδιοκτήτης του, ένας Γερμανός βιομήχανος χάλυβα, ο Baron Paul Karl Langheim καταστράφηκε οικονομικά.




perierga.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top