Σαν σήμερα πριν από 25 χρόνι, στις 6 Οκτωβρίου του 1988, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε τη μεγάλη Νάπολη του Ντιέγκο Μαραντόνα για την πρώτη φάση του κυπέλλου UEFA. Στο πρώτο παιχνίδι που διεξήχθη
...
1 μήνα νωρίτερα (7 Σεπτεμβρίου 1988), στην Ιταλική πόλη, η ομάδα της Νάπολη κατάφερε να κερδίσει με 1-0 παίρνοντας σαφές προβάδισμα στην υπόθεση πρόκριση.

Στη ρεβάνς της Τούμπας, ο κόσμος του ΠΑΟΚ κατέκλησε της κερκίδες του γηπέδου, προκειμένου να δουν την ομάδα τους απέναντι στην ομάδα του Μαραντόνα, του Αλεμάο και του Καρέκα. Το παιχνίδι έληξε με σκορ 1-1, ωστόσο κατάφερε να μείνει για πάντα χαραγμένο στη μνήμη του κορυφαίου ποδοσφαιριστή του πλανήτη (τότε). Ο λόγος; Η ατμόσφαιρα της Τούμπας, όταν βγήκε για προθέρμανση ο Ντιέγκο, άκουσε όλο το στάδιο να τον αποδοκιμάζει. Στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης, ο αρχηγός της Νάπολη, κατευθύνθηκε στη γωνία μπροστά από τη Θύρα 4 προκειμένου να εκτελέσει κόρνερ. Τα αντικείμενα έπεφταν βροχή, η εικόνα έκανε το γύρο του κόσμου, η Τούμπα χαρακτηριζόταν ως μια από τις πιο «κολασμένες» έδρες στον κόσμο, και όχι άδικα.

Μετά το τέλος του αγώνα, ο Μαραντόνα χειροκρότησε τους φίλους του «δικεφάλου» και δήλωσε πως ήταν μια από τις πιο δύσκολες έδρες που έχει αντιμετωπίσει στην καριέρα του, και δεν είναι λίγες άλλωστε. Ο Αργεντίνος, δήλωσε χαρακτηριστικά:"Εχώ αγωνιστεί σε πολλές έδρες, όμως τέτοιο πράγμα δεν έχω ξαναδεί!"

Ήταν 6/10/1988, η μέρα που θα μείνει αξέχαστη σε πολλούς ΠΑΟΚτσήδες αλλά και στον Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα.

thestival.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top