Το έχουμε δει σε συστήματα ασφαλείας σε κινηματογραφικές ταινίες, στις σύγχρονες πόρτες σε σπίτια, αλλά μέχρι τώρα δεν το είχαμε δει να μπαίνει στο πλαίσιο ενός smartphone για να το ξεκλειδώνει.
Ο λόγος για το Touch ID που αποκάλυψε η Apple στο κεντρικό πλήκτρο του νέου iPhone 5S που παρουσίασε. Καλωσορίστε ένα νέο αισθητήρα στο τηλέφωνό σας.
Εκείνο που θα πρέπει εξαρχής να σημειωθεί είναι ότι αυτή η τεχνολογία είναι σίγουρο ότι θα βρει μιμητές στην αγορά. Το άλλο επίσης, σίγουρο, αφού το επιβεβαίωσε η Apple είναι ότι δεν θα δοθεί η δυνατότητα -ακόμα- στους developers να «παίξουν» με τον fingerprint sensor του iPhone μέσα από το SDK. Αυτό ίσως γίνει αργότερα.
Κατά τα άλλα μιλάμε για έναν αισθητήρα καλά προστατευμένο κάτω από την επιφάνεια, ο οποίος διαβάζει τις γραμμές στο δάχτυλό σας, ακόμα και εάν δεν το έχετε τοποθετημένο επακριβώς μπροστά του. Αμέσως ξεκλειδώνει το τηλέφωνο, χωρίς να είναι ανάγκη να πληκτρολογηθεί κάποιος κωδικός. Έχει πολύ υψηλή ανάλυση, 500 ppi, έτσι ώστε να μην κάνει λάθη, ενώ το iPhone 5S μπορεί να υποστηρίξει περισσότερους του ενός χρήστες με τα δακτυλικά τους αποτυπώματα. Την πρώτη φορά που το χρησιμοποιεί κανείς, τα αποτυπώματα αποθηκεύονται στο chip του iPhone και κάθε φορά που ξαναεισάγονται γίνεται σύγκριση με την αποθηκευμένη εικόνα.



Πηγή: techblog.gr

1 σχόλια:

  1. poli endiaferousa ekseliksi tis texnologias :) ta dedomena tou kinitou 8a einai ligaki pio asfali twra mias kai ton kwdiko dn einai panda evkolo na ton imi8eis kai borei kapios na ston soasei xrisimopoiondas diafores texnikes.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top