Το πρωινό ξύπνημα είναι για όλους δύσκολο.


Μεταξύ του εκνευριστικού ήχου του ξυπνητηριού, και του άγχους για την ημέρα που ξεκινά όμως, «χωρούν» κάποιες μικρές και εύκολες συνήθειες που μπορείς να υιοθετήσεις ώστε να κάνεις το πρωινό ξύπνημα λιγότερο 'επώδυνο'.
1. Με το που ανοίξεις τα μάτια σου και πριν ακόμη σηκωθείς, χαμογέλασε. Έτσι χωρίς λόγο. Και παρατήρησε πως η κίνησ αυτή σε βάζει αμέσως σε καλή διάθεση. Αυτό είναι ένα κόλπο που μπορείς να συνεχίσεις να χρησιμοποιείς και κατά τη διάρκεια της ημέρας.


2. Βάλε στο πρόγραμμα το αγαπημένο σου πρωινό. Είτε είναι ένα φλιτζάνι αχνιστός καφές είτε pancakes με φράουλες, το σίγουρο είναι πως θα ανυπομονείς να σηκωθείς από το κρεβάτι για να το απολαύσεις. Και θα πάρετε και την απαραίτητα ενέργεια για το ξεκίνημα της ημέρας.

3. Προετοίμασε το outfit, αλλά και το πρωινό σου από το προηγούμενο βράδυ. Θα κάνει τα πράγματα πολύ πιο εύκολα.

4. Σήκω από το κρεβάτι αρκετά νωρίτερα από την ώρα που πρέπει να φύγεις. Έτσι θα έχεις τον χρόνο να προετοιμαστείς κατάλληλα και χωρίς άγχος. Και αν συνηθίζεις να πάτας επανηλειμμένα το κουμπί «snooze» στο ξυπνητήρι, βάλ' το αρκετά νωρίτερα ώστε να σηκωθείς τελικά εγκαίρως.

5. Μόλις σηκωθείς από το κρεβάτι πιες ένα δροσερό ποτήρι νερό. Θα 'ξυπνήσει' εσένα αλλά και τον οργανισμό σου.

6. Όση ώρα ντύνεσαι και τρως πρωινό, βάλε να παίζουν τα αγαπημένα σου upbeat μουσικά κομμάτια. Θα σου φτιάξουν σίγουρα τη διάθεση.

7. Αφιέρωσε δέκα λεπτά για να βάλεις σε τάξη το πρόγραμμα της ημέρας που μόλις ξεκίνησε. Έτσι θα ξέρεις ακριβώς τι έχεις να κάνεις και πότε γλιτώνοντας από περιττό στρες.

8. Πήγαινε για ένα μικρό περίπατο πριν ξεκινήσεις τη δουλειά. Βγάλε το σκύλο βόλτα, πετάξου μέχρι το φούρνο να πάρεις φρέσκα κρουασάν και αν το γραφείο ή το πρωινό ραντεβού σου είναι κοντά, προτίμησε να πας με τα πόδια. Έτσι δεν θα συνδέσεις το πρωί με τον πανικό της κίνησης, αλλά με μια χαλαρωτική διαδικασία.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top