Το βιβλίο “Food Journeys of a Lifetime” του National Geographic μας συστήνει τις καλύτερες γωνιές ανά τον κόσμο για τους φανατικούς της σοκολάτας!  Φύγαμε για ένα ταξίδι γεύσης στα χνάρια του μοναδικού αυτού πειρασμού!


1.    Maison Cailler, Broc, Ελβετία

Περιηγηθείτε σε μια από τις παλαιότερες και τις μεγαλύτερες ελβετικές σοκολατοποιίες στο χωριό Broc και δείτε πως παράγεται η διάσημη σοκολάτα του.  Φυσικά θα έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε από ένα ιδιαίτερα γενναιόδωρο δειγματολόγιο που θα σας περιμένει στην αίθουσα γευσιγνωσίας.
Γύρω από την που λειτουργεί το εργοστάσιο, υπάρχουν μονοπάτια και διαδρομές για πεζοπορία.  Σας συστήνουμε να ακολουθήσετε το μονοπάτι κατά μήκος της λίμνης Gruyère.

2.    Magnolia Bakery, Νέα Υόρκη

Αυτό το ζεστό μικρό αρτοποιείο σε στυλ 1950, έγινε διάσημο όταν οι ηρωίδες του Sex ‘n’ the City σταμάτησαν για μια δόση ενέργειας!  Από τα highlights του το γερμανικό κέικ σοκολάτας και τα red velvet cupcakes σοκολάτας!  Να σημειώσουμε ωστόσο ότι η λίστα των εξαίρετων cupcakes του είναι μεγάλη.
Το Magnolia θα το συναντήσετε σε 4 νεοϋορκέζους δρόμους, με πιο διάσημο αυτό της Bleecker str, που φιλοξενήθηκε στη διάσημη σειρά.

3.    Sachertorte, Vienna, Austria

Ένα κέικ – σφουγγάρι σοκολάτας με μια λεπτή επικάλυψη μαρμελάδας βερίκοκου καλυμμένης από μαύρη σοκολάτα, το Sachertorte, όπως ονομάστηκε από τον εμπνευστή του Franz Sacher.  Δημιούργησε το γλυκό, προκειμένου να εντυπωσιάσει τον Πρίγκιπα Κλέμενς φον Μέττερνιχ στην υπηρεσία του οποίου βρισκόταν.  Το 1876, ο γιός του Έντουαρντ άνοιξε το Vienna’s Hotel Sacher, όπου μπορείτε να επισκεφθείτε το εξαίρετο καφέ ή ένα από τα 4 καταστήματά του.
Συνδυάστε το Sachertorte σας με άγλυκη σαντιγί και καφέ ή σαμπάνια.


& με αφορμή το γευστικό αυτό ταξίδι το travelplan.gr έχει ετοιμάσει για 'σας μια ξεχωριστή ταξιδιωτική πρόταση: "Φεστιβάλ Σοκολάτας" στη βασίλισσα του Δούναβη, τη μαγευτική Βουδαπέστη και μάλιστα στο κάστρο της πόλης!  
Το Φεστιβάλ ξεκινά 20 Σεπτέμβρη & το travelplan έχει διαμορφώσει μια εξαιρετικά οικονομική πρόταση για εσάς, για 2 διανυκτερεύσεις.  Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε σε κάποιον από τους εξειδικευμένους ταξιδιωτικούς μας συμβούλους στο: 210.3333300.






protothema.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top