Μήπως σας αρέσει να χοζουρεύετε στο κρεβάτι επί ώρες παρακολουθώντας τηλεόραση ή παίζοντας στο Ίντερνετ...

Αν ναι, μάλλον μπορείτε να το κάνετε επάγγελμα και μάλιστα για λογαριασμό της NASA. Η αμερικανική Υπηρεσία Αεροναυτικής και Διαστήματος ψάχνει κόσμο πρόθυμο να ξαπλώσει επί 70 ημέρες και νύχτες για να συμμετάσχει σε ερευνητικό πρόγραμμα για τις αποστολές της σε άλλους γαλαξίες. Συγκεκριμένα, η υπηρεσία θα μελετήσει τους τρόπους με τους οποίους η μικρο-βαρύτητα επιδρά στο ανθρώπινο σώμα. 

Όσοι συμμετέχουν θα πρέπει να μείνουν ξαπλωμένοι επί 70 ημέρες αλλά με το αζημίωτο! Ο μισθός τους θα είναι 3.500 ευρώ το μήνα! 

Όσοι πιστοί, θα πρέπει να ταξιδέψουν μέχρι το Χιούστον των Ηνωμένων Πολιτειών καθώς η έρευνα πραγματοποιείται στο «Johnson Space Centre» και να μείνει εκεί επί δύο εβδομάδες κάνοντας καθημερινές, συνηθισμένες δραστηριότητες, ώστε οι ειδικοί να δουν αρχικά πώς αντιδρά το συγκεκριμένο σώμα υπό κανονικές συνθήκες. 

 

Στη συνέχεια, αρχίζει το «σκληρό» πρόγραμμα όπου το «πειραματόζωο» πρέπει να μείνει στο κρεβάτι επί 70 συνεχόμενες ημέρες. Θα υπάρχει φως 16 ώρες το 24ωρο καθώς και απεριόριστη πρόσβαση σε τηλεόραση και υπολογιστή. Οι καλεσμένοι επιτρέπονται, ενώ ο εθελοντής μπορεί να τρώει ό,τι ζητήσει, αρκεί να κρατήσει το βάρος του σταθερό. Μάλιστα το κρεβάτι έχει συγκεκριμένες προδιαγραφές, ώστε να μετατρέπεται σε ένα είδος ντουζιέρας, ώστε ο συμμετέχων να μένει καθαρός! 

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα που θέλουν να τσεκάρουν οι ερευνητές της NASA, σε μεγάλες περιόδους μικροβαρύτητας, η καρδιακή και η αναπνευστική λειτουργία επιβραδύνονται, το σώμα χάνει βάρος αλλά και ασβέστιο από τα οστά. 

Αφού ολοκληρωθεί το πρόγραμμα των 70 ημερών, ο εθελοντής θα μπει σε περίοδο αποκατάστασης που θα διαρκέσει δύο εβδομάδες.

endiaferonta.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top