Πτώση μεγαλύτερη του 5% σημειώνουν οι μετοχές της Apple στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, καθώς η παρουσίαση των δύο νέων μοντέλων smartphones της εταιρείας, iPhone 5s και iPhone 5c, αποδείχθηκε «μπούμερανγκ» και φαίνεται πως δεν έπεισε τους επενδυτές, που περίμεναν κάτι περισσότερο...


Οι αναλυτές εκτιμούν ότι ανασταλτικός παράγοντας για την ανάκαμψη των μετοχών της Apple, ιδιαιτέρως στις αναδυόμενες αγορές, είναι η τιμή του νέου, «φτηνού» iPhone 5c, με μνήμη 16GB (gigabytes).

Το μοντέλο αυτό κοστίζει 740 δολάρια (560 ευρώ περίπου), μία τιμή που, καθώς φαίνεται, είναι ακόμα υψηλή για τις αναδυόμενες αγορές.

Συνεπεία αυτού, η Apple δυσκολεύεται να ενισχύσει τις μετοχές της σε αυτές τις αγορές, έχοντας να ανταγωνιστεί εταιρείες, όπως η Samsung και η Huawei.

«Οι επενδυτές είναι πεπεισμένοι ότι η τιμή της Apple δεν είναι αρκετά χαμηλή, για να προσελκύσει νέες αγορές» υποστήριξε ο Mark Luschini, επικεφαλής των επενδύσεων στην εταιρία Janney Montgomery Scott.

«Δεν έχει την ίδια ποικιλία στις τιμές που έχουν οι εταιρείες που ανταγωνίζονται την Apple» πρόσθεσε.

Η Apple έχει γνωρίσει τεράστια επιτυχία στις αναπτυγμένες αγορές με τα μοντέλα των iPhone.

Παρόλα αυτά, δεν μπόρεσε να γνωρίσει την ίδια επιτυχία σε αναδυόμενες αγορές, όπως στην Κίνα και την Ινδία, κυρίως επειδή τα προϊόντα της είναι τα πιο ακριβά.

Ένας από τους βασικούς λόγους είναι ότι σε αντίθεση με τις αναπτυγμένες αγορές, πολλοί κάτοχοι κινητών σε αυτές τις χώρες δεν έχουν επιδότηση, ώστε να μπορούν να αλλάζουν τα κινητά τους τηλέφωνα.

Το γεγονός αυτό καθιστά τα κινητά τηλέφωνα με μικρό κόστος πολύ πιο προσιτά στους καταναλωτές.

Πολλοί ήταν αυτοί που ήλπιζαν πως η Apple θα λάνσαρε ένα κινητό χαμηλής αξίας, ώστε να μπορέσει να προσεγγίσει και αυτούς τους καταναλωτές. Ο Τιμ Κουκ, ωστόσο, τους απογοήτευσε...

Οι επενδυτές ήλπιζαν επίσης για μια ανακοίνωση της Apple για συνεργασία με την China Mobile, τη μεγαλύτερη εταιρεία κινητών τηλεφώνων παγκοσμίως, με περισσότερους από 700.000.000 συνδρομητές, οι οποίοι θα μπορούσαν να γίνουν πελάτες της.
protothema.gr


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top