«Κρατήστε όλα τα αντίγραφα κλειδωμένα,κανείς απ’όσους το διαβάσουν να μην αποκαλύψει την ύπαρξη του στους αδαείς,που είναι ακατάλληλοι να σηκώσουν τόσο βαρύ φορτίο,καλύτερα να βγουν τα μάτια τους με κάρβουνα πυρωμένα και να σφραγιστούν τα χείλη τους με κερί,παρά να προφέρουν τα λόγια αυτού του βιβλίου.»...

Μόλις διαβάσατε την εισαγωγή του πιο γνωστού επικίνδυνου βιβλίου όλων των αιώνων, το Νεκρονομικόν,που έγινε γνωστό από τον συγγραφέα ιστοριών τρόμου H.P Lovecraft.

Το νεκρονομικόν γράφτηκε τον 7ο αιώνα μ.Χ από τον άραβα Αμπντούλ Αλχραζέντ, ο τίτλος του μπορεί να αναλυθεί και ως το βιβλίο των νεκρών νόμων ή το βιβλίο των νεκρών ονομάτων,αν και το πιο πιθανό είναι να μιλάει για τους μεγάλους Παλαιούς Θεούς και τους νεκρούς τους νόμους και όχι για ανθρώπους.
Ο Αλχραζέντ μιλάει για τον Κθούλου που κοιμάται στα ερείπια της πόλης RLyeh την οποία βύθισαν βαθιά μέσα στη θάλασσα οι πρεσβύτεροι. Μιλάει επίσης και για το ότι βρέθηκε στη πόλη των Στηλών και ανακάλυψε μια φυλή αρχαιότερη από τον άνθρωπο που κατείχε τρομερά χρονικά μυστικά.
Πολλά αντιφατικά πράγματα λέγονται για τον θάνατο του Αλχραζέντ,από ότι τον καταβρόχθισε ένα αόρατο τέρας μπροστά στα έκπληκτα μάτια των περαστικών,αλλά και για τον βαθμό της παράνοιας του που τον οδήγησε στην αυτοκτονία.

Το 950 μ.Χ το μεταφράζει στα ελληνικά ο Θεόδωρος Φιλέτας στην Κωνσταντινούπολη.

Για έναν αιώνα τα μυστικά του βιβλίου χρησιμοποιήθηκαν ώσπου με διαταγή του πατριάρχη Μιχαήλ απαγορεύτηκε μαζί με άλλα »μαγικά» βιβλία.

Κατά την άποψη του Lovecraft το βιβλίο είναι πραγματικό,όμως οι περισσότεροι πιστεύουν ότι είναι δημιούργημα της φαντασίας του που δημιούργησε ένα κόσμο με τέρατα και βιβλία.

Την δεκαετία του 70 πολλοί καπηλεύτηκαν τον τίτλο Νεκρονομικόν καθώς το βιβλίο έκανε απίστευτες πωλήσεις και έτσι οι αναγνώστες μπερδεύτηκαν και δεν μπορούσαν να ξεχωρίσουν το πραγματικό βιβλίο από τα υπόλοιπα.

Το 1990 εκδόθηκε και στην Ελλάδα αλλά αποσύρθηκε ύστερα από σωρεία αντιδράσεων και καταγγελιών. Αυτό όμως δεν παύει να κάνει το Νεκρονομικόν ένα από τα ισχυρότερα βιβλία μαγείας καθώς το περιεχόμενο του είναι εφικτό αλλά και πολύ επικίνδυνο λόγο της έλλειψης προστασίας την οποία δεν διαθέτει.

Ακόμα και η απλή ανάγνωση του βιβλίου το καθιστά επικίνδυνο.

Πηγή: hellaspress-angel.blogspot.gr



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top