Ανέκαθεν αντιμετώπιζα το κάθε νέο ελληνικό προϊόν με ενδιαφέρον, πόσω μάλλον όταν αυτό αφορά σε κάποιο απόσταγμα.



Η 40/41 αποτελεί λοιπόν μια έκπληξη όχι μόνο γιατί πρόκειται για μια νέα είσοδο στην ελληνική αγορά και μάλιστα από ελληνική εταιρεία αλλά κυρίως γιατί αφορά σε μία βότκα, κάτι που σίγουρα δεν θα περιμέναμε να συναντήσουμε να παράγεται στην χώρα μας.

Το όνομα της προέρχεται από τις δύο κολώνες απόσταξης με κωδικούς 40 και 41, οι δυο τελικές από τις έξι αποστακτικές κολώνες του αποστακτηρίου που δημιουργήθηκαν αποκλειστικά για την παραγωγή του συγκεκριμένου προϊόντος.

Η 40/41 αποστάζεται στο παλαιότερο ελληνικό οινοπνευματοποιείο, την Β. Γ. Σπηλιόπουλος το οποίο ιδρύθηκε στην Πάτρα το 1895 και που πλέον, μετρώντας 117 χρόνια εμπειρίας στην απόσταξη και στην διαδικασία παραγωγής αλκοόλης αποφάσισε να καινοτομήσει με έναν ενδιαφέρον τρόπο.

Το προϊόν αναμένεται να κυκλοφορήσει στην ελληνική αγορά το προσεχές διάστημα.

Ωστόσο ο Γιάννης Κοροβέσης (καθηγητής στο τμήμα bartending της Le Monde και head bartender στο Osterman Bar & Dining Room), σημειώνει ήδη τη διαφορετικότητά της:

“Πρόκειται για μία από τις ελάχιστες περιπτώσεις όπου σκληρό αλκοόλ από την Ελλάδα βρίσκεται σε τόσο καλή σχέση ποιότητας-τιμής. Η 40/41 αποτελεί μία βότκα εξαιρετικής ποιότητας και διαφέρει καθώς έχει έντονα πιπεράτη γεύση. Ιδανικά, θα πρότεινα να τη δοκιμάσετε με λίγο στυμμένο lime και Κερκυραϊκή τσιτσιμπύρα”.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top