Ο Σεπτέμβριος είναι πάντα στο μυαλό μου σαν ένας μήνας αναδόμησης. Συνήθως αφήνουμε όλες μας τις εκκρεμότητες γι αυτό το μήνα… όπως κούρεμα για μας και τα παιδιά, βαφή στα μαλλιά, εξετάσεις αίματος, εμβόλια και πολλά άλλα ανάλογα με τις ανάγκες και τον τρόπο ζωής του καθενός.

Είναι λοιπόν μια καλή περίοδος να αφιερώσουμε λίγο χρόνο και στην περιποίηση του δέρματος μας καθώς έχει ταλαιπωρηθεί πολύ από την έκθεση στον ήλιο, τον αέρα, τη θάλασσα… και σίγουρα στην περίοδο των διακοπών μας το τελευταίο που σκεφτόμαστε είναι να βάζουμε τις εκατομμύρια κρέμες. (εγώ τουλάχιστον ενώ έχω αρκετές συνήθως ξεχνάω να τις βάλω και μάλλον πιο πολύ χρόνο  αφιερώνω στο να τις ξεσκονίζω!)
Πιο κάτω θα σας παρουσιάσω μια μάσκα προσώπου που είναι σπιτική, γρήγορη, πανεύκολη, με υλικά που σίγουρα έχουμε όλοι σπίτι και με εντυπωσιακά αποτελέσματα…
Θα χρειαστούμε:

1 κουπάκι γιαούρτι
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
1 μικρό ή μισό μεγάλο αγγούρι τριμμένο στον τρίφτη
Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και τα ανακατεύουμε. Στη συνέχεια τοποθετούμε το μείγμα σε όλο μας το πρόσωπο εκτός από την περιοχή των ματιών. Κάνουμε λίγο μασάζ και την αφήνουμε για λίγα λεπτά. (5-6). Στη συνέχεια ξεπλένουμε πρώτα με χλιαρό και στη συνέχεια με κρύο( το δεύτερο είναι προαιρετικό αλλά αποτελεσματικό!) και μετά καθαρίζουμε το πρόσωπο μας με γαλάκτωμα ντεμακιγιάζ. Βάζουμε την κρέμα μας και είμαστε έτοιμες!!! Στο μεταξύ αν θέλετε βάζετε και δυο ροδέλες αγγούρι στα μάτια που είναι μια κλασσική μέθοδος αναζωογόνησης των ματιών που όμως πάντα βοηθάει!
Είναι μια μάσκα πολύ απλή με εύκολα υλικά που σίγουρα θα λατρέψετε όλοι και όλες σας!!! Κι έτσι το θαμπό χρώμα που αφήνει το δέρμα όταν του φεύγει το μαύρισμα θα αντικατασταθεί με μια λεία και λαμπερή επιδερμίδα έτοιμη να υποδεχτεί το φθινόπωρο! 









Πηγη: fthis.gr 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top