Η απάντηση στο αιώνιο ερώτημα ...εάν τα χρήματα μας κάνουν ευτυχισμένους, είναι ...




αρνητική, σύμφωνα με νέα έρευνα για τη σχέση μεταξύ πλούτου κι ευτυχίας.

“Ρωτάς εάν 'τα χρήματα μπορούν να μας κάνουν ευτυχισμένους” και τα στοιχεία δείχνουν ότι δεν μπορούν.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι γινόμαστε όλο και πλουσιότεροι, αλλά δεν μπορούμε να γίνουμε πιο ευτυχισμένοι”, λέει στο CNBC ο Robert Skidelsky, καθηγητής πολιτικής οικονομίας στο Πανεπιστήμιο του Warwick και ένας εκ των συγγραφέων του βιβλίου για το σύγχρονο καπιταλισμό "How Much Is Enough".

Tα “βασικά αγαθά” που οδηγούν σε μία ευτυχισμένη ζωή περιλαμβάνουν υγεία, εκπαίδευση, ψυχαγωγία, φιλία και αρμονία με τη φύση, σύμφωνα με το βιβλίο που έγραψε ο Robert Skidelsky με το γιο του, φιλόσοφο, Edward Skidelsky.

Πατέρας και γιος υποστηρίζουν ότι η δουλειά πρέπει να αποτελεί διάλειμμα από τη ψυχαγωγία και όχι το αντίθετο. "Μία καλή ζωή είναι αυτή που περιλαμβάνει τα βασικά αγαθά και όταν έχεις αρκετά χρήματα γι' αυτά, έχεις ήδη αρκετά. Ετσι, το να δουλεύεις για περισσότερα είναι περισσότερο ανόητο”, λέει ο Edward Skidelsky στο CNBC.

Τα συμπεράσματα του βιβλίου αντανακλούν το έργο του οικονομολόγου John Maynard Keynes, τη βιογραφία του οποίου είχε γράψει ο Skidelsky ο πρεσβύτερος. Τη δεκαετία του 30 ο Keynes είχε προβλέψει ότι μέσα σε ένα αιώνα το εισόδημα ανά κεφαλή θα αυξηθεί και οι βασικές ανάγκες των ανθρώπων θα ικανοποιούνται έτσι ώστε ουδείς θα χρειάζεται να δουλεύει πάνω από 15 ώρες την εβδομάδα.

“Αυτό που συνέβη είναι ότι γίναμε πιο πλούσιοι, αλλά έχουμε μεγαλύτερο φόρτο εργασίας”, τονίζει ο Robert Skidelsky said. " Για πιο λόγο το κάνουμε αυτό ; Ούτε που αναρωτιόμαστε. Απλώς συνεχίζουμενα συσσωρεύουμε”.


pestanea.blogspot.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top