Σαν βόμβα έπεσε στα διεθνή ΜΜΕ η είδηση για την ευρεία επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. που οδήγησε στη σύλληψη του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκος, του Ηλία Κασιδιάρη και άλλων μελών του ακροδεξιου κόμματος.


Το BBC στην κεντρική του είδηση αναφέρει ότι «Ο Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής συνελήφθησαν λίγη ώρα αφότου εκδόθηκαν τα εντάλματα σύλληψης», ενώ αναφέρεται ότι υπάρχουν εντάλματα για αρκετούς ακόμη και επίκεινται κι άλλες συλλήψεις.

Τονίζεται ακόμη ότι η δολοφονία του Παύλου Φύσσα ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι με την κυβέρνηση να αποφασίζει να αναλάβει δράση.

Και το πρακτορείο Reuters αναφέρει σε τηλεγράφημά του ότι συνελήφθησαν ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος και ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Επίσης σε δημοσίευμα της η Wall Street Journal στην ηλεκτρονική της έκδοση αναφερόμενη στην σύλληψη βουλευτών της Χρυσής Αυγής αναφέρει ότι η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να θέσει την Χρυσή Αυγή ως «εγκληματική οργάνωση», ενώ πραγματοποιεί κινήσεις ώστε να τεθεί εκτός νόμου το κόμμα.

«Είναι η πρώτη φορά από το 1974 που συλλαμβάνονται βουλευτές. Αν και το κόμμα αρνείται οποιαδήποτε σχέση με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, εντούτοις έχει μειωθεί η απήχησή του στην ελληνική κοινωνία, ενώ η κυβέρνηση προωθεί τη διάλυσή του» αναφέρει το Associated Press.



Πηγή: iefimerida.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top