Τους ανθρώπους με τους οποίους συνομίλησε λίγο πριν αλλά και αμέσως μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα αποκάλυψε ο Χρυσαυγίτης δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς,
κατά την απολογία του. Ανάμεσα σε αυτούς ο γραμματέας της τοπικής οργάνωσης Νίκαιας Γιώργος Πατέλης, ένας απόστρατος των ενόπλων δυνάμεων που είχε γνωρίσει στα γραφεία της Χρυσής Αυγής καθώς και άλλοι Χρυσαυγίτες τους οποίους και κατονόμασε.

Ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, όπως υποστήριξε ο ίδιος στην απολογία του, λίγο πριν δολοφονήσει τον Παύλο Φύσσα και ενώ παρακολουθούσε τον ποδοσφαιρικό αγώνα σε καφετέρια, διαφορετική από αυτή που βρισκόταν το θύμα, δέχθηκε τηλεφωνική κλήση από τον Δ.Γ. απόστρατο των ενόπλων δυνάμεων τον οποίο είχε γνωρίσει στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια. «Με ρώτησε τι κάνω, χωρίς αιτία», πρόσθεσε ο δολοφόνος απολογούμενος ενώπιον του ανακριτή που ερευνά την υπόθεση.

Παράλληλα, αποκάλυψε ότι πριν το φόνο τηλεφώνησε στους Γιώργο Πατέλη και σε δύο ακόμη Χρυσαυγίτες, τους Ι.Κ. και τον Δ. που είχε γνωρίσει στα γραφεία του κόμματος. Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε συνομίλησε μόνο με τον τελευταίο.

Και αφού περιέγραψε τη δική του εκδοχή για το πώς έγινε η δολοφονία αποκάλυψε ότι αμέσως μετά το φόνο τηλεφώνησε ξανά στον Γιώργο Πατέλη. «Του είπα ότι μαχαίρωσα κάποιον άνθρωπο και να μου βρει δικηγόρο. Εκείνος ,που έχει επαφή με κόσμο, δικηγόρους κλπ, του έκανα απανωτές κλήσεις ζητώντας βοήθεια ,αλλά αυτός δεν με βοήθησε και μου είπε κόψε το λαιμό σου, όπως έστρωσες θα κοιμηθείς», είπε χαρακτηριστικά ο Χρυσαυγίτης δολοφόνος.

Τέλος, κατέθεσε πως πιθανότατα να τηλεφώνησε και στη γυναίκα του, σύμφωνα με τη δική του εκδοχή για να την καθησυχάσει.


http://www.iefimerida.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top