Ένα αεροπορικό ταξίδι στο εξωτερικό αποτελεί για τους περισσότερους τη λύση που οδηγεί στη ξεκούραση, την αλλαγή εικόνων και την πλήρη αναζωογόνηση. Όμως εύκολα μπορεί το όνειρο να μετατραπεί σε ταλαιπωρία, αν πριν...

οδηγηθούμε προς το αεροδρόμιο για αναχώρηση δεν έχουμε ρυθμίσει σωστά ορισμένες παραμέτρους. Τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας και ο έλεγχος των αποσκευών είναι ικανά να σταθούν εμπόδιο στην καλή μας διάθεσή και να προκαλέσουν σύγχυση και καθυστέρηση.

Οι ακόλουθες συμβουλές μας αναδεικνύουν τον τρόπο για να αποφύγουμε τα κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι οι επιβάτες ενός αεροπλάνου:

Τοποθετούμε τα πολύτιμα αντικείμενά στη χειραποσκευή

Με τη χρήση χειραποσκευής μειώνεται ο κίνδυνος να διαπιστώσουμε ότι χάθηκαν ή κλάπηκαν ξαφνικά τα πολύτιμα αντικείμενά μας. Με όριο βάρους τα 40 κιλά. (18,2 kg.), οι χειραποσκευές μπορούν να αποτελούνται από χρήματα, φορητούς υπολογιστές και άλλα αντικείμενα αξίας. Παράλληλα επιτρέπεται ο ιατρικός εξοπλισμός, αν συνοδεύεται από δικαιολογητικά του ειδικευμένου μας γιατρού.

Βάζουμε τα στοιχεία επικοινωνίας μας στην βαλίτσα

Για λόγους ασφαλείας πρέπει να τοποθετούμε μέσα αλλά και έξω από την τσάντα τις βασικές πληροφορίες, όπως ονοματεπώνυμο, διεύθυνση και τηλέφωνο και το αντίγραφο της διαδρομής μας. Με αυτό τον τρόπο θα μπορεί η αεροπορική εταιρία να μας εντοπίσει ευκολότερα σε περίπτωση απώλειας των αποσκευών μας.



Διαφοροποιούμε την εμφάνιση τις βαλίτσας

Σίγουρα μέσα σε πολλούς επιβάτες θα υπάρχουν αποσκευές που είναι είτε παρόμοιες, είτε ακριβώς ίδιες με τις δικές μας. Για να βεβαιωθούμε ότι οι βαλίτσα μας δεν θα αλλάξει χέρια, μπορούμε να την προσαρμόσουμε έτσι, ώστε να την ξεχωρίζουμε μέσα στο πλήθος.

Ελέγχουμε τις ετικέτες των αποσκευών

Είναι πολύ σημαντικό να ελέγξουμε αν οι ετικέτες της βαλίτσας μας ταιριάζουν με το σωστό προορισμό. Παράλληλα, είναι αναγκαίο να κρατήσουμε τα αποκόμματά τους, ώστε σε περίπτωση που χαθούν να μπορούμε να αποδείξουμε την ιδιοκτησία των αποσκευών.

Αυστηροί κανόνες για τις χειραποσκευές

Το Υπουργείο Μεταφορών δεν ορίζει ένα μέγιστο αριθμό των αντικειμένων στις χειραποσκευές αλλά κάθε αεροπορική εταιρία χαρακτηρίζεται από τους δικούς της κανόνες. Είμαστε σε θέση ως ταξιδιώτες να έχουμε στη χειραποσκευή μας αντικείμενα αγορασμένα από το αεροδρόμιο, όπως εμφιαλωμένο νερό, κρασί και οινοπνευματώδη ποτά, αρώματα και καλλυντικά, καθώς συσκευάζονται με ειδικό τρόπο από τους υπεύθυνους.

Μια χειραποσκευή ΔΕΝ μπορεί να διαθέτει σύμφωνα με τους κανονισμούς:

Αντικείμενα με υγρό στοιχείο.

Απαγορεύονται τα ποτά, συμπεριλαμβανομένου του νερού και το σιρόπι, τα καλλυντικά, οι κρέμες, η λοσιόν, τα αρώματα, η μάσκαρα και το κραγιόν και οι αναπτήρες. Παράλληλα δεν πρέπει να μεταφέρονται σπρέι, συμπεριλαμβανομένων του αφρού ξυρίσματος, οδοντόκρεμες, τζελ, αφρόλουτρα και υγρό φακών επαφής. Ακόμη απαγορεύονται: μαχαίρια, ψαλίδια, ξυράφια, λίμες νυχιών, κόλλες.

Αν είναι απαραίτητη η χρησιμοποίηση αντικειμένων με υγρό, τότε μπορούμε να τα τοποθετήσουμε στην καμπίνα αρκεί να μην περιέχουν πάνω από 100ml, να σφραγίζονται σε πλαστική σακούλα και να εξετάζονται από την ασφάλεια του αεροδρομίου.

Μουσικά όργανα.

Αν σκοπεύουμε να ταξιδέψουμε με ένα μεγάλο μουσικό όργανο, θα πρέπει να επικοινωνήσουμε με την αεροπορική εταιρία πριν από την κράτηση του εισιτηρίου.

flowmagazine.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top