Όταν οι πλατφόρμες άντλησης πετρελαίου ολοκληρώσουν τον κύκλο των εργασιών τους παροπλίζονται και απλώς παραμένουν στη θέση τους στη θάλασσα για να θυμίζουν την πρότερη χρήση τους.
Τότε είναι που δημιουργικοί σχεδιαστές και πρωτοποριακοί αρχιτέκτονες αναλαμβάνουν να φέρουν εις πέρας ένα δύσκολο έργο: Να μεταμορφώσουν τις εγκαταλειμμένες πλατφόρμες για να επαναχρησιμοποιηθούν. Τα αποτελέσματα; Μερικές πολύ έξυπνες ιδέες που θα σας ενθουσιάσουν…

1. Βιότοπος θαλάσσιας ζωής


Κάτω από τις εξέδρες συγκεντρώνεται πλήθος ψαριών και σπάνιων ειδών, ενώ κοράλλια και σφουγγάρια βρίσκουν τον ιδανικό τόπο ανάπτυξης. Δεν υπάρχει, λοιπόν, καμία αμφιβολία ότι οι πλατφόρμες αποτελούν την καλύτερη βάση για τη δημιουργία τεχνητών υφάλων, όπου η θαλάσσια ζωή θα βρει τον κατάλληλο βιότοπο.



2. Σύμπλεγμα κατοικιών

Φανταστείτε ένα πολυτελές σπίτι με το δροσερό αεράκι της θάλασσας να μπαίνει από τα παράθυρα και την απρόσκοπτη θέα στον ωκεανό να κερδίζει τις εντυπώσεις! Οι αρχιτέκτονες Ku Yee Kee και Hor Sue – Wern από τη Μαλαισία είναι πανέτοιμοι να κάνουν το όνειρό μας πραγματικότητα! 



3. 5άστερο ξενοδοχείο

Ένα θέρετρο μέσα στη θάλασσα, που προσφέρει ό,τι έχετε ονειρευτεί για τις διακοπές σας. Το αρχιτεκτονικό γραφείο Morris Architects που εδρεύει στις ΗΠΑ βλέπει μια παροπλισμένη εξέδρα άντλησης πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού ως ένα πολυτελές θέρετρο διακοπών, και δεν θα αργήσει να το κάνει πράξη!



4. Καταδυτική βάση

Το PADI, διαπιστευμένο κέντρο καταδύσεων, βρίσκεται ανάμεσα στο Βόρνεο, στις Φιλιππίνες και την Ινδονησία και προσφέρει στους επισκέπτες του όχι μόνο καταλύματα αλλά και μια μοναδική εμπειρία κατάδυσης.



Πηγή: perierga.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top