Κατέβηκαν ρολά μετά από 39 χρόνια στο κεντρικό κατάστημα της Φωκάς στην οδό Τσιμισκή.


Η Ι.Μ. Αγίας Θεοδώρας ιδιοκτήτρια του ακινήτου προχώρησε σε έξωση της εταιρείας. Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα το πρωί δικαστικοί κλητήρες συνοδευόμενοι από αστυνομικούς άλλαξαν κλειδαριές στο κατάστημα και το σφράγισαν.

Η έξωση έρχεται σε μία στιγμή που η διοίκηση της Φωκάς βρίσκεται κοντά στην επίτευξη της οριστικής συμφωνίας με τις πιστώτριες Τράπεζες. Η Φωκάς εντάχθηκε στη διαδικασία εξυγίανσης του άρθρου 99 από τις αρχές Ιουνίου. Ωστόσο, επειδή μέχρι τα μέσα Αυγούστου οι συζητήσεις με τις τράπεζες δεν είχαν ολοκληρωθεί έλαβε παράταση για την προστασία από τους πιστωτές της για ένα μήνα, ήτοι μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου. Με τη λήξη της προστασίας από τους πιστωτές, η ΙΜ Αγίας Θεοδώρας κίνησε τις διαδικασίες έξωσης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Φωκάς είχε έρθει σε συμφωνία με την Ιερά Μονή για την αποπληρωμή της οφειλής από καθυστερούμενα ενοίκια για το ακίνητο της Τσιμισκή, συμφωνία την οποία δεν τήρησε.

Σημειώνεται ότι σε επίσχεση εργασίας βρίσκονται 120 εργαζόμενοι από όλο τον όμιλο της Φωκάς, ενώ για τους υπόλοιπους στην παρούσα φάση καταβάλλονται έναντι από τη μισθοδοσία του Μαρτίου.

πηγή: voria.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top